Utóbbi idők legjobban debütált újoncát is megtaláljuk a listában.

Alig 10 nap telt el, mióta utoljára fellapoztuk a WZRanked népszerűségi listáját, ám nem véletlenül jelentkezünk újra, hiszen a Season 4 megérkezése jelentősen átalakította pár nap alatt a felhozatalt. Ezúttal a fejlesztők nem lengettek be előzetesen nerfeket és buffokat, ám ennek ellenére közel 40 fegyver tulajdonságain sikerült állítaniuk és könnyen lehet, hogy messze még a vége. Ha a legjobb 10 fegyvert nézzük, akkor gyakorlatilag hetente egy új listát készíthetünk az éppen aktuális meta fegyverekről, ám TOP 5-ön belül is szépen cserélődtek a különböző AR-ek és SMG-k, volt ami teljesen eltűnt a süllyesztőbe, míg más a 20. helyről meg sem állt a dobogóig.

Most, hogy már érkeznek az első Season 4-es statisztikák, mindenképp érdemes vetni rájuk egy pillantást, hiszen több, korábbi tippünk is bejött a Season 3 végi listához képest. 

Nézzük is, hogy mely fegyverek lettek a Season 4 sztárjai!

5. H4 Blixen

A májusban debütált újoncról már megjelenésekor is mindenki pozitívan nyilatkozott, ám a kezdeti hibáknak, bugoknak köszönhetően az első hetekben nem igazán akart kitörni. A fejlesztők június elejére azonban befoltozták ezeket, két héten belül már a legjobb öt között köszönthetjük az SMG fegyvert. Enyhe nerfet kapott a Season 4 elején, ám ez sem akadályozhatta meg, hogy továbbra is az élmezőnyben virítson.

4. MP-40

Már a december közepi összefoglaló listán is lehetett látni, hogy egy kis barátkozás után komoly potenciál van az SMG class-ba tartozó fegyverben. Az MP-40 nagyon kellemes TTK (Time-to-Kill – Öléshez szükséges idő) értékkel rendelkezik, ám eközben megfelelő mobilitást ad, így az agresszív felhasználóknak sem okoz csalódást. A Mac-10 és az OTs 9 után ismét egy közösségkedvenc SMG érkezett a játékba, kérdés, hogy meddig bírja ki komolyabb nerf nélkül. A PPSh-41 egy ideig letaszította a trónról, de a Vanguard király márciusban visszatért a dobogó legfelső fokára. Azóta is folyamatosan a legjobb SMG-nek titulálhattuk…egészen a Season 4-es frissítésig. Mindjárt az is kiderül, hogy mely fegyver vette el tőle ezt a címet.

3. STG44

Április végén még a TOP 10-ben sem volt, ám a Season 3 frissítései megtették a hatásukat, ismét egy Vanguard AR csücsül a dobogó legfelső fokán. Olyannyira erős lett, hogy volt olyan időszak, amikor a második, harmadik és negyedik legnépszerűbb fegyver összesített Pick aránya volt hasonlítható csak az STG-44 népszerűségéhez. Egészen a Season 4-es frissítés érkezéséig nem volt ellenfele, ám az egykori királyt immáron „csak” a harmadik helyen találjuk meg.

2. Marco 5

Ilyen nagyszerű debütálással talán nem is találkozhattunk az elmúlt pár hónap során. A Vanguard SMG a közelharcok koronázatlan királya jelenleg, a fejlesztők talán egy kicsit túl is lőttek a célon. Mellette szólhat az Akimbo kialakítás is, mellyel sok felhasználó szívébe lopta magát azonnal a Marco 5. Nagy hiba, ha még nem oldottad fel a Battle Pass-ban, igazán ütős újonccal bővült a Warzone.

1. NZ-41

A legutóbbi update legnagyobb nyertese az NZ-41 Vanguard AR, mely végre kicsit megtörte az STG44 elképesztő egyeduralmát. Nem véletlenül, hiszen meglehetősen nagy sebzéssel és tűzgyorsasággal rendelkezik, az egyetlen visszatartó tényező a visszarúgás mértéke lehet csak, ám tapasztalt játékosoknak ez sem okozhat gondot. Könnyen lehet, hogy már a héten nerfet kaphat.

A TOP 10 sorrendje június 27. 0:00-kor:

Visszatért? – Ez a Cold War AR pusztító a Warzone Season 4 alatt

×