A magyarok is rávetették magukat a Disney+ impozáns kínálatára, az első útja pedig mindenkinek a ‘A Birodalom Visszavághoz’ vezetett.

A Disney+ június 14-én végre a magyar háztartásokba is megérkezett, és ugyan a debütálás nem volt zökkenőmentes, és még akadnak hiányosságok, de nagyrészt pozitívak az első benyomások az HBO MAX és a Netflix legnagyobb kihívójának platformjáról.

Rá is cuppantak a magyarok rendesen, én legalábbis mindenképp, de a nyakamat teszem rá, hogy rajtam kívül megannyi apuka volt kíváncsi az Obi-Wan Kenobira. És ezt nemcsak én mondom, hanem a Just Watch streaming platformok nézettségi adatait figyelő és összesítő oldal is, ami szerint a 17 év után visszatérő jedi mester megváltástörténete érdekelte a legjobban a magyar előfizetőket a Disney+ összes sorozata közül.

Ami már meglepő lehet, hogy az első hét második legnépszerűbb sorozat a Grace klinika volt, ezt követi a Family Guy, majd a Gyilkos elmék, és csak ezután következik – az ötödik helyen – a következő Star Wars-sztori a Boba Fett könyve képében. A legnézettebb sorozatok listájára egyébként még két Marvel-sorozat is felkerült: a 7. helyen a Holdlovag, míg a 10. helyen a harmadik résznél járó Ms.Marvel szerepel.

Filmekben erős a retro!

Ami a filmeket illeti itt is érezhető a Star Wars dominancia, ugyanis a tíz legnézettebb filmből három játszódik a messzi, messzi galaxisban. A Marvel ezen a területen igen lagymatag, hiszen csak a moziból éppen kikerült Doktor Strange-et nézték az emberek, ami így is a 9. helyre volt csupán elegendő. Ennél jobban teljesítettek a Disney kalandfilmjei, mint a Halál a Níluson és a Dzsungeltúra, melyek simán hozták a 2. és a 3. helyet a nézettségi versenyben.

Ami érdekes, hogy milyen erős a retro vonal: az első hét 4. legnézettebb mozija a Die Hard – Drágán add az életed! volt, míg a Star Wars filmek közül is inkább a régiek hódítottak, elég csak megnézni a lista első helyezettjét, az 1982-es – és máig a legjobb – A Birodalom visszavágot, de még a Klónok támadása is előkelő helyet ért el középen, ahogyan az Új reményre is sokan voltak kíváncsiak.

Üröm az örömben, hogy ugyan a filmek minősége is kifogástalan, sajnos nem kerültek fel a régebbi kiadások. Ez annyit tesz, hogy George Lucas kult-klasszikus remekműveinek az utolsó, sokadjára felújított verziói érhetőek csak el, ami sok régi vágású rajongó számára egy fekete pont lehet.

Te mit néztél a Disney+ indulásának hetében?

Nem semmi nyár: Íme az összes film és sorozat, ami júliusban jön a Netflixre

 

×