Ideje végső búcsút venni a Blizzard népszerű hero shooterének 2016-os etapjától, aminek szolgáltatásai hamarosan teljesen megszűnnek.

Az Overwatch játékosai idestova már 6 éve küzdenek egymással a népszerű hero shooter pályáin, ami egy League of Legends-hez képest nem tűnhet olyan hosszú időnek, míg Call of Duty-s léptekkel számolva már ősréginek számítana. Önmagához viszonyítva azonban kijelenthető, hogy a Blizzard kompetitív játéka szép karriert futott be, főleg úgy, hogy a jelenlegi multis trendektől eltérően még az alapjátékért is fizetni kell.

Mindez azonban néhány hónap múlva, egészen pontosan október 4-én alapjaiban változik meg, amikor hosszas várakozás után megjelenik az Overwatch 2. Az újabb etap számos aspektusban egy nagy felfrissülés, ami viszont a legfontosabb, hogy teljesen ingyenes lesz, vagyis bárki nekiveselkedhet majd az izgalmas 5v5 meccseknek. Egy másik fontos változásra azonban Redditen, egy fejlesztők által megtartott AMA (kérdezz bármit) során derült fény, amikor is a játékosok megkérdezték,

hogy az októberi megjelenés után pontosan mi lesz az Overwatch első részének a sorsa?

We’re the team behind Overwatch 2, which will be going into Early Access on Oct 4, 2022. Ask Us Almost Anything! from Games

„Amikor az OW2 október 4-én megjelenik, az lesz a jelenlegi élő szolgáltatás helyettesítője”

– válaszolták a fejlesztők. Eszerint az Overwatch 2 teljesen leradírozza a játékos térképről az OW1-et, ami a 6v6 meccsek végét is jelenti egyben, októbertől pedig mindenki kénytelen lesz hozzászokni az ötfős felállásokhoz. A jelenleg ismert Overwatch tehát záros időn belül teljesen megszűnik létezni.

Jogosan merülhet fel a kérdés, miszerint így mi történik majd az Overwatch 1-ben megszerzett kozmetikumokkal, valutával és a ki nem nyitott loot boxokkal? A fejlesztők erre is válaszoltak: minden kozmetikum, a játékban megszerzett és belepakolt javaink jönnek velünk a második részbe, de még a zsákbamacska dobozok tartalmait is automatikusan megkapjuk, ha azokat nem bontjuk ki a leállásig.

Ha tehát a szíved csücske volt a 6v6, vagy szimplán csak el szeretnéd búcsúztatni az Overwatch 1-et, akkor van még rá szűk 4 hónapod. Ha viszont inkább már az Overwatch 2-t pörgetnéd, akkor akár már idő előtt kipróbálhatod, hiszen június 28-án kezdődik a regisztrációs alapon működő bétateszt, amire – a szerverek beteléséig – bárki jelentkezhet:

Napokon belül indul az Overwatch 2 béta – Így kerülhetsz a tesztelők közé

 

×