A hivatalos árak és a tesztek mondhatnak csak ítéletet felette.

Az elmúlt években több, 30-as számozással illetett Nvidia kártya is népszerű volt a felhasználók körében. Játszani nem feltétlenül voltak a legjobb választások, de jelentősen több teljesítménnyel rendelkeztek, mint az éppen aktuális integrált grafikus gyorsítók. A mai napig több gépben is fellelhetjük a GT 730 vagy épp 1030 egységeket. Az Nvidia legfrissebb Turing architektúrájú kártyája, a 1650 három éve jelent meg, de könnyen lehet, hogy hamarosan új tagot üdvözölhetünk a 16-os szériában.

Napokon belül megérkezhet a GTX 1630!

Június 28-án érkezhetnek az első példányok

Bizony, nem elírás a GTX kifejezés, ez lehet az első 30-as számozású Nvidia videókártya, mely GT helyett GTX előtagot kap. A jelenlegi információk alapján a GTX 1050 Ti helyét venné át a kártya, a cég az AMD RX 6400-as kártyájával szeretnél felvenni a versenyt, melyre minden esélye meg is lehet, hiszen a nem túl combos nyers ereje mellett rengeteg gyermekbetegségtől is szenved az AMD kártyája.

Friss, hétvégi kép – Videocardz

A kártya 512 CUDA maggal, 4GB GDDR6 videómemóriával lesz felvértezve, míg a fogyasztása sem megy majd 75 watt fölé. Nagy eséllyel több olyan modellt is láthatunk majd, amelyeken egyáltalán nem is lesz PCIe tápcsatlakozó, hiszen maga a slot is szállíthat ekkora teljesítményt. Az előzetes pletykák alapján az ára 60 ezer forint (150 dollár) alatt alakulhat, ám még így sem biztos, hogy a legjobb vételnek számít ebben a szegmensben. Remélhetőleg pár napon belül már az első teszteket is elolvashatjuk az újdonságról, reméljük jobban teljesít majd, mint az Intel újdonsága.

Forrás: Videocardz

Olcsó húsnak híg a leve? – Így szerepelt az Intel budget videókártyája az első teszteken

×