Az elővételi árfolyam országonként eltérhet, de az Activision mindenhol többet akar a játékért (nálunk is), mint amennyit a Steam javasol.

Egyedül csak az a kérdés, hogy MENNYIVEL kér többet az októberben megjelenő Call of Duty®: Modern Warfare® II – Vault Edition-ért az Activision annál, mint amit a Steam-et üzemeltető Valve ajánl az adott régióban. Leginkább az argentínok járnak rosszul: a steamdb.info adatai szerint

781 százalékkal több pesóba kerül az MWII, mint (elvileg) kellene, ugyanakkor a törökök arcán sem őszinte a mosoly az ötszörös szórzó (503%) láttán.

Mielőtt kiakadnál: némi forintosítás után hamar kiderül, hogy NEKED náluk is sokkal többet kell kicsengetned a játékért!

Bár a törökök és az argentínok a javasolt és a valós ár közötti aránykülönbség toronymagas rekorderei, nagyon más képet fest a helyzet, ha megnézzük, hogy ez pontosan hány eurót jelent – mert ebből a szempontból a világranglista alján kullognak, 47,41, illetve 73,99 euróval.

Mindeközben TE – az eurózónával egy kalap alá véve – 99,99 eurót szurkolsz le az MWII – Vault Edition-ért!

Az Activision – a stúdióktól egyáltalán nem szokatlan gyakorlat szerint – következetesen, MINDEHOL többet szeretne kapni az új játékért, mint ahová a Valve belövi az árfolyamot. Ez ránk, magyarokra nézve még akkor is negatív hatás, ha más európai országokkal együtt (kivéve Svájc és Norvégia) „csupán” 18 százalékkal magasabb áron vesszük meg, hiszen a hazai deviza romlása miatt (péntek délután 400,8 forint volt az euró középárfolyama)

legkevesebb 40.076 forintot, plusz bankonként eltérő árfolyam-különbözeti és kezelési költséget fizetünk.

Forrás: steamdb.info

Az eurózónát egyébként csak nyolc ország előzi, köztük olyan jóléti, vagy szupergazdag államokkal, mint Új-Zéland, Ausztrália, Norvégia, vagy Svájc, de a legtöbbet az izraeliek fognak az Activision zsebében hagyni: náluk 140,46 eurónyi (kb. 56.300 forintnyi) sékelbe kerül a játék.

A Comic Book kezdetben azt feltételezte, hogy a különbségek csak árképzési hibából erednek, de, mint írták, ez egyre kevésbé látszik valószínűnek. Szerintük viszont az a lényeg, hogy a Modern Warfare II-vel a franchise végre visszatér a Steam-re, ahol utoljára 2017-ben szerepelt, a Call of Duty: WWII-vel.

 

A Modern Warfare II egyébként a PC-n kívül minden más fontos platformon (Xbox One, Xbox Series X|S, PS4, PS5) megjelenik.

De ezzel tényleg annyi a Battlefield-nek?

A játékosok szerint a Modern Warfare 2 végleg kinyírja a Battlefieldet

 

×