A Google mindenkinek segít megtalálni a számára legtökéletesebb helyet.

A Pride-hónap jegyében a Google egy sor újabb hasznos funkciót adott a térképes alkalmazásához, amellyel az LMBTQ-közösségeket kívánják jobban támogatni.

A Google Maps alkalmazásában mostantól láthatóvá válnak azok az üzletek, éttermek, vállalkozások – helyek, aminek a tulajdonosa maga is LMBTQ személy, vagyis LMBTQ-barát. Ezt a jelzést azonban nem a látogatóknak kell kiválasztaniuk, hanem a tulaj állíthatja be magának a Google Business felületén, ami aztán egy külön rubrikában rögtön az üzlet leírásában láthatóvá válik.

A screenshot of Lussi Brown Coffee Bar on Google Maps, showcasing the business identifies as LGBTQ+ owned and women-owned, is on critic’s lists, and has outdoor seating

Az új funkciót szerdán jelentette be a vállalat, ami már több országban élesedett – és elvileg már Magyarországon is elérhető. A Google térképén egyébként már léteznek ehhez hasonló jelölések, melyekkel a vállalatnak az a célja, hogy a lehető legtöbb információt szolgáltassa egy adott helyről vagy vállalkozásról.

Ezekre a tagekre pedig külön rá is lehet szűrni, így egy bizonyos közösséghez tartozó személy könnyebben találhat olyan helyet, ahol jól érezheti magát. Ilyen lehet például a „transzneműek biztonságos helye”, az „LMBTQ-barát”, esetleg a „nemsemleges illemhely” jelzés, amelyek fontos szempontok lehetnek néhány LMBTQ személy számára.

A címkék hozzáadásához az üzlettulajdonosoknak be kell lépniük a profiljukba, majd a „profil szerkesztése” gombra kell kattintaniuk, és ki kell választaniuk az „üzleti információkat”. A ‘több’ fülön megjelenik egy lista a kategóriákról, amelyekkel az üzlettulajdonosok azonosíthatják magukat.

A vállalat ugyanakkor egy külön rendszert is létrehozott azért, hogy a tulajdonosok jelenthetni tudják azokat a sértő negatív értékeléseket, amiket azért kaptak, mert LMBTQ-barát vagy tulajdonú helyként tüntették fel magukat. Ugyanakkor meg is van a hátulütője, úgy a veszélye is a dolognak, a Google ugyanis nem tudja ellenőrizni egy ilyen jelölés valódiságát.

A Pengesapkások utolérték a Stranger Things 4-et! – Ezek most a Netflix legnézettebb sorozatai

 

×