A Diablo Immortalt sokan kritizálják most a mikrotranzakciós rendszer miatt, de létrejött egy szimulátor, ami kiszámolja 5 csillagos gem költségeit.

Bár az Activision-Blizzard a letöltések számából azt hangoztatja, hogy a Diablo Immortal óriási siker, a játékosok ebben már nem olyan biztosak. Bár nagy előnye a játéknak, hogy ingyenesen játszható, a valódi játékélmény sokak szerint csak a mikrotranzakciós rendszer használatával érhető el. Vagyis fizetni kell, ha igazán jól akarunk járni, és gyorsan fejlődni. A fejlődési rendszerek közül talán a legfurcsább a gem-rendszer: azoknak a játékosoknak, akik ingyen akarják megszerezni az 5 csillagos gemeket,

végtelen darálásra kell elszánniuk magukat, hacsak nem akarnak pénzt költeni rá.

Pontosan ezért akadtak ki sokan amiatt, hogy a gem-rendszer egyfajta félkarú rabló lett, vagyis még akkor sem biztos a gem megszerzése, ha fizetsz. A szlogen valahol itt az lehet, mint a kaszinókban: a ház mindig nyer – jelen esetben ez a Blizzard. Több streamer mutatta már be a rendszer igazságtalanságát: Quin69 például több mint 4000 dollárt (1,5 millió forint) költött el, a végére nem sikerült egyetlen 5 csillagos gemet sem szereznie. Sőt azóta több mint 25 000 dollárt költött, 5 csillagos gem azóta sem lett.

Az ilyen esetek miatt egy Diablo Immortal játékos úgy döntött, hogy felfedi a rendszer hibáit, sőt segít egy kicsit a játékosoknak, akik költeni szeretnének. Dimi777 egy olyan szimulátort készített, ami lehetővé teszi, hogy ingyenesen teszteljük a szerencsénket. Létrejött tehát egy GEM Szimulátor, ami ugyanolyan esélyekkel dolgozik, mint a Blizzard rendszere.

Így ki lehet próbálni, hogy mennyit kéne költenünk azért az 5 csillagos gemért, ha megpróbálnánk.

Én magam is kipróbáltam a rendszert, nekem ehhez ez alapján 11775 dollárt kéne költenem, ami nagyjából 4,4 millió forint. Megéri, nem?

Ezt te magad is kipróbálhatod, erre a linkre kattintva.

Te költöttél már pénzt a játékban?

760 millió forint értékű CS:GO profilt takarítottak ki ismeretlen hackerek

 

×