A CS:GO történetének legnagyobb rablását mutathatták be az ismeretlen hackerek.

Akár a Nagy Pénzrablás című Netflix-sorozat újabb évada is lehetne a mostani rablósztori, pedig mindez a korunk valósága, ami akár minden nap megtörténhet. Manapság ugyanis, amikor az emberek önfeledten öntik a pénzüket különböző játékokban létező virtuális tárgyakba és kinézetekbe, az olyan profilok, amelyek több ritka szajréval vannak kitömve különösen sokat tudnak érni.

Az ilyen profilok sokszor őrületes pénzekért, akár vagyonokért cserélhetnek gazdát az online piactereken, legyen szó egy legjobb játékosoktól roskadozó FIFA Ultimate Team, egy teljesen kimaxolt Apex Legends, egy mindent is tartalmazó Fortnite, vagy egy legeslegritkább skineket rejtő Counter Strike-fiók. És akár hiszed, akár nem, ezek sokszor sokkal többet érnek, mint teszem azt egy nagyobbacska családi ház.

Emiatt pedig a hackerek is előszeretettel vadásznak ezekre az értékes profilokra, melyeket eltérítve pillanatok alatt mesés gazdagságra tehetnek szert. Ezúttal pedig valakinek, vagy valakiknek sikerült eltérítenie a világ egyik, ha nem a legértékesebb CS:GO profilját,

ami több mint 2 millió dollár, körülbelül 760 millió forint értékű digitális tartalmat őrzött.

A legendás CS:GO-fiók azonban érdekes egy dolog, ez ugyanis inkább amolyan széfként funkciónál. A tulajdonosról nem sokat tudni, sokat úgy vélik, hogy a szaúd-arábiai királyi család egy tagja lehet, aki még csak nem is játszik a játékkal, az viszont bizonyos, hogy ő rendelkezik a világ legritkább CS:GO skinjeivel, melyek több esetben darabonként 21 millió forintot is érhetnek.

A dolog komolyságát pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy az ilyen esetektől jellemzően elhatárolódó Valve is beavatkozhatott, és a lopott fiókról eladott cuccokat eltüntette az új tulajdonosok gyűjteményéből. Azt sajnos nem tudni, hogy mi lesz, vagy mi lehet a történet vége, hiszen egyelőre az sem világos, hogy a hackerek miként törhették fel a valószínűleg minden létező biztonsági funkcióval védett fiókot.

Az eset azonban ismét rámutatott arra, hogy manapság mennyi érték lehet a digitális térben, a legnépszerűbb játékokban. Erre lehetnek hasonló példák az NFT-k, melyek némelyike több tízmillió dollárt is érhet, pedig a többségének nincsen fizikai leképzése. Ez a technológia azonban ha a lopást nem is, de a hamisítást meggátolja azáltal, hogy a blokkláncon kvázi megjelöli az eredeti digitális alkotást, amit aztán egy tárcához – profilhoz kötnek.

via – PCGamesN, Games Radar+

Megérte vajon? – A világ valaha eladott 12 legdrágább NFT-je

 

×