A DICE vezetője, Rebecka Coutaz elmondta: a csapat továbbra is a Battlefield 2042 javítására és a friss tartalmakra összepontosít.

Az EA és a DICE tavaly év végén igen nagy csalódások közepette adta ki a Battlefield 2042-t, a javítások pedig olyan sokat késtek, hogy sokak számára kétséges, hogy a játék még sikeres lehet. Közben az a hír járja, hogy a játékosok szerint a nemrég bejelentett új Call of Duty játékok, köztük a Modern Warfare II Gound War végleg kinyírja a BF2042 esélyeit.

A DICE vezetője szerint azonban nincs veszve semmi: az egész stúdió a BF2042-n dolgozik.

A Games Industry Biz oldalnak adott interjújában Rebecka Coutaz, a DICE vezetője többek között a játékosok általános reakcióiról, és a fejlesztőcsapat munkájáról beszélt. Bár elismerte, hogy a játékot rengeteg kritika érte, és szó szerint játszhatatlan volt, azt is hozzátette, hogy a DICE nem adja fel célját, hogy a játék az egyik legkedveltebb Battlefield legyen.

Bár az Ea korábban már beszélt arról, hogy tervei közt szerepel egy új Battlefield játék fejlesztése, a DICE egyelőre a BF2042 javításán és bővítésén dolgozik. Nemrég elindult a Season 1, amire nagyon sokat vártak a játékosok, sőt számtalan javítást adtak ki. Coutaz szerint belső kavarodás okozta a fejlesztési szünetet. Oskar Gabrielson vezérigazgató, Fawzi Mesmar vezető fejlesztő és Johannes Soderqvist elhagyták a DICE-t a Battlefield 2042 megjelenése után.

Coutaz azt is kijelentette, hogy a Battlefield 2042 1. évada pozitív visszajelzéseket eredményezett, és a fejlesztőcsapat morálja javult.

 

Rebecka Coutaz nevéhez köthető minden pozitív lépés, ami az elmúlt öt-hat hónapban történt.

„Csak a Battlefield 2042-re koncentrálunk” – mondta Coutaz. „Három év múlva szeretnénk az FPS játékok olyan gyártójává válni, amit a DICE megérdemel. Erre törekszünk.”

Bár a Battlefield 5-öt többet játszották, mint a nemrég megjelent Battlefieldet, a Battlefield 2042-ből közel 5 millió példány kelt el egy hét alatt. Ez azt jelenti, hogy a frissítések miatt jelentős számú játékos térhet vissza. Te már megtetted?

Nagyon bejön az új Exposure pálya a Battlefield 2042 játékosoknak

 

×