A fejlesztők ismét felkavarták az állóvizet.

A Warzone fejlesztői az elmúlt napokban szinte már minden újdonságot ellőttek, hiszen megismerhettük az új pályát és az átdolgozott Caldera szigetet is, de a Battle Pass tartalom sem titok kedd óta. A frissítés napjára általában egy minden játékost érintő bejegyzést hagynak hátra, melyben az aktuális fegyver nerfeket és buffokat követhetjük nyomon.

Butaság lett volna azt hinni, hogy ezúttal sem nyúlnak hozzá semmihez a Raven munkatársai, ám a Season 4 előtt nem hallottunk olyan radikális változásokról, mint a harmadik szezon elején megérkezett Sniper átrendeződés vagy az utána beeső SMG/AR finomhangolás. A Warzone frissítést este hat órára ígérték a fejlesztők, így ekörül várhattuk az utolsó blogbejegyzés megérkezését.

Természetesen nem kellett csalódnunk, nézzük is a fegyvereket érintő változások listáját!

A változások könnyebb értelmezéséhez ezúttal is WarzoneLoadout kiváló infógrafikait használjuk, hiszen segítségükkel pillanatok alatt leolvashatjuk, hogy nerfet vagy épp buffot kapott-e a kedvenc fegyverünk. Kategóriákra bontva érkeznek a képek, nézzük is őket szépen sorban.

AR

Jól látható, hogy annyi AR-t érintettek a változások, hogy bizony két képre kellett elosztani őket. Piros betűvel a nerfeket olvashatjuk le, míg zölddel a buffokat. Az STG 44 végre megkapta a neki járó törődést, hiszen ijesztően hosszú ideig uralta a WZRanked toplistáját. A frissítés másik nagy elszenvedője a BAR lehet, több gyengítést kapott a fejlesztőktől. Az AK47 CW visszarúgása is nőtt, a fenti képen ez hibásan szerepel zölddel, ám utólag nehézkes lett volna javítania a készítőnek. A nagy nyertes az AS44 és az NZ-41 lehet majd, úgy látszik az utóbbit akarják a meta lista élére pakolni a Raven Software programozói.

SMG

Az SMG-k nem jártak jól, hiszen a PPSh-41 és Mac-10 fegyvereken kívül leginkább nerfekről beszélhetünk csak. A H4 Blixen menetelése pár hét után véget ért, nem húzták sokáig a fejlesztők a gyengítést. Az Armaguerra, Welgun és Owen Gun rajongóknak sincs oka sok örömre.

LMG – Marksman

Itt pozitívabb összképet olvashatunk le, több csupazöld sorral is találkozhatunk. A nyertes egyértelműen a Whitley LMG, éppen pár napja említettük, hogy bőven van benne potenciál. A legnagyobb vesztes az AMP63 lehet, több szinten gyengítették a fegyvert.

Sniperek

Több Sniper esetében csökkentették a Flinch értéket, mely kellemes buffnak ígérkezik. A kategória nyertese pedig egyértelműen a 3-Line Rifle, rengeteg kiegészítőjén erősítettek a fejlesztők. A Gorenko rajongók szomorkodhatnak, ez az egyetlen fegyver a kategóriában mely nerfet kapott.

Melee

A fejlesztők a statisztikákból úgy látták, hogy közelharcokban messze nem voltak annyira jó választások a meele fegyverek, mint amennyire szerették volna. Így több melee fegyver lendítési ideje lecsökkent (swing time) és a hozzájuk tartozó mozgási sebesség nőtt, így jobb választások lehetnek, mint eddig.

Az alábbi fegyvereket érintették ezek a pozitív változások:

  • Katana (VG)
  • Sawtooth (VG)
  • Skål Crusher (VG)
  • Ice Axe (VG)
  • Sledgehammer (VG)
  • Sledgehammer (BOCW)
  • Wakizashi (BOCW)
  • Sai (BOCW)
  • Kali Sticks (MW)
  • Ballistic Knife (BOCW)
  • Dual Kodachis (MW)

Kiegészítők

Több kiegészítőhöz is hozzányúltak a fejlesztők, szerencsére a legtöbb esetben buffról beszélünk, ám a népszerű MX Silencer és Polymer Grip bizony nerfet kapott a Bipod és Bayonet mellett. Érdemes lehet elgondolkodni a szezon elején némi loadout átalakításon.

Forrás: COD Blog

Mit szólsz a változásokhoz?

Négy friss fegyvert és sok újdonságot is magával hoz az új Warzone pálya

×