A Stranger Things még most is hasít, május vége óta kirobbanthatatlan a Netflix nézettségi listájáról.

Hiába temetik sokan a Netflixet, a piacvezető streaming szolgáltatás – egyelőre – magabiztosan tartja a helyét, és aligha tűnik úgy, hogy azt az HBO Max, a Magyarországon éppen elinduló Disney+, vagy a mindennél is olcsóbb Amazon Prime Video komolyabban veszélyeztetné.

Mindezt pedig a folyamatosan érkező újabb tartalmainak köszönheti, melyekkel ha tetszik, ha nem, de a legváltozatosabb és legnagyobb mértékben frissülő kínálatot ajánlják az előfizetőknek. Sőt, néhány újabb évaddal a korábbi etapok nézettségét is képesek felpörgetni, erre volt egy erős példa a Stranger Things negyedik évada, amely május végi debütálása után még mindig a legnépszerűbb sorozat a Netflixen – a korábbi évadokkal együtt.

https://leet.hu/shop/newmerch/Ez pedig azért is komoly eredmény, mert azóta nemcsak közel egy hónap telt el, hanem befutott a nagyon rég várt Peaky Blinders (magyarul a Birmingham Bandái) utolsó évada is – ami, mint kiderült a világ 83 országában került a top10-be június 13-19. között. Ez pedig az első évad nézettségét is megdobta, ami a világon a 10. legnépszerűbb angol nyelvű Netflixes sorozat lett.

Utána szorosan a harmadik helyen az ‘Az Első áldozat‘ (First Kill) bemutatkozó évada következik, ami azért is dicséretes, mert a Shelby-családdal együtt, június 10. óta nézhető. Az Első áldozat sikere pedig azt is mutatja, hogy az emberek nagyon is fogékonyak az újabb sorozatokra, amiből mostanság jutott is bőséggel.

Az elmúlt héten ugyanis népszerű volt még a ‘A szófogadó gyerekek nem feleselnek‘ bűnügyi dokumentum-sorozat, amit a magyar nézők is szerettek ‘Az Isten kedvenc idiótája‘ című komédia első évada mellett, míg a világ többi része ‘Az igazság ára‘ dráma első szezonját is a globális listára juttatta.

A Netflix legnépszerűbb – angol nyelvű – sorozatai tehát így alakultak június közepén:

Ami a nem angol nyelvű sorozatokat illeti, itt is akadnak érdekességek. A tízes listán nyolc teljesen új sorozat, de legalábbis az első évaduk a legnépszerűbb. Ezek közül kissé kilóg a Betty, a csúnya lány, ami 27. hete, vagyis több mint 6 hónapja az egyik legnézettebb nem angol gyártású sorozat a Netflixen. A Squid Game sem ma érkezett a szolgáltatóra, de még mindig ott találjuk a legnépszerűbbek között – még ha sereghajtóként is.

Ezek a sorozatok egyébként Magyarországon nem igazán pörögnek, a nézettséget jellemzően a spanyol ajkú országok előfizetői generálják.

Te melyik sorozatot darálod éppen? Vagy te inkább lassabban nézel végig egy évadot?

Szavazni se felejts el!

SZAVAZZ: Melyik a legjobb streaming szolgáltató? 📺 Netflix vs. Disney vs. HBO

×