Vannak olyan helyek a világon, ahová egy átlagos gamer nem jut el azért, hogy ott videojátékokkal játsszon. Vannak viszont olyanok, akik már megtették.

Ma már a világon nagyon sokan játszanak videojátékokkal, történjen az otthon, az irodában, a haveroknál, vagy épp a pincében. Persze vannak olyan helyek, ahol valószínűleg sosem jutna eszedbe játszani. Pedig vannak olyan őrült gamerek, akik bizony extrém módot és helyet választottak erre.

Íme 10 extrém hely, ahol valaki már játszott videojátékkal.

Will Cruz – 2014

Will arra vállalkozott, hogy a Ubisoft által meghirdetett kihívást teljesítse. Ennek lényege az volt, hogy a fejlesztők jutalmat adtak annak, aki a legmagasabb helyeken játszik a játékkal. A legmagasabb persze az Everest, ami Cruz meg is mászott, hogy ott játsszon. Ezzel egyébként azóta is rekorder.

Daniel Barry

A korábbi asztronauta, Daniel Berry 1999-ben utazott el a Nemzetközi Űrállomásra, ahol bizony Starcraftot játszott. Azt a példányt ráadásul a Blizzard saját múzeumában őrzi.

0 gravitáció

Az IGN Amerikában felrakott a gépre két hölgyet egy zéró gravitációt szimuláló repülőgépre, hogy kipróbálják, hogyan lehet a súlytalanságban Nintendo Switch játékokat játszani.

 

LAN party a legmagasabban

Bár nem a világ legmagasabb hegysége, de Amerikában a második legmagasabb hegy a Mount Elbert. Egy csapat kitalálta, hogy itt szeretnének rekordot felállítani, így megrendeztek egy LAN-partit.

 

LAN-parti asztali gépekkel egy hajón

Igen nehéz elképzelni egy LAN-partit vagy egy esport versenyt egy olyan helyen, ami folyamatosan mozog. Nos, az Extreme Gaming nevű brand ezt tette. Egy hajón tartottak versenyt, vagy kihívást. Nem tudni. A képen kívül nem sok információt találtam.

Pokémon-vadászat a hegyen

A Ben Nevis az Egyesült Királyság és egyben Skócia legmagasabb hegycsúcsa. Magassága 1345 méter, és a Grampian-hegységben található. A csúcs egy régi vulkán beomlott krátere. Talán emlékeztek rá, hogy amikor a Pokémon GO megjelent, hihetetlenül népszerű volt. Pokémonokat pedig valamiért a helyen is fogni lehetett, így egy rakás ember ment kirándulni, hogy elfogja őket.

Tetris egy épületen

2014-ben a Royal Institution, egy brit tudományos oktatással és kutatással foglalkozó szervezet egy épületben épített Tetris játékot. Az ablakokba lámpákat helyzetek, melyek a játéknak megfelelően váltottak színt. Így kintről úgy lehetett játszani, mintha az épület lenne a kijelző.

 

Esküvő?

Egy kínai pár egy internetkávézóba ment, hogy játszva ünnepeljék meg, hogy egybekeltek.

 

Játék egy zuhanó nappaliban

Az Nvidia az NVIDIA Shield, asztali multimédia lejátszót úgy mutatta be, hogy készítettek egy reklámot, amiben Jeff Provenzano egy zuhanó nappaliban játszik videojátékokkal. Ő túlélte, a szoba nem.

 

Nos, neked volt olyan, hogy különös helyen játszottál játékokkal? Írd meg kommentben!

Megépítették a világ legnagyobb Xbox konzolját – 113 kilós és 2 méter magas

 

×