A Windows 11 a Microsoft méltán népszerű Windows operációs rendszerének jelenleg elérhető legfrissebb verziója.

Ezért ha hosszabb távra tervezel és persze a géped is kompatibilis az új rendszerrel, akkor már mindenképpen ezt a Windows változatot érdemes választanod, hiszen a korábbi Windows verziókhoz képest sokkal tovább élvezheted majd a Microsoft támogatásának előnyeit. És persze az sem lényegtelen, hogy rengeteg új fejlesztés is bekerült a rendszerbe.

A Windows 11 2021 októberében jelent meg, azóta mindenki számára elérhetőek a különféle felhasználócsoportokat megcélzó verziók: Windows 11 Home az otthoni felhasználóknak, Windows 11 Professional a haladó felhasználóknak, illetve a Windows 11 Enterprise a vállalati környezet számára.

Windows 11 ár: már 7990 forinttól!

Szerencsére a vadonatúj Windows 11 ára a sok fejlesztés és a magas funkcionalitás mellett is versenyképes maradt, különösen igaz a megállapítás, ha a SzoftverPremium webáruházban vásárolsz eredeti Windows 11 licenszet: most például a Windows 11 Professional verziója akciósan csak 7.990 forintba kerül. Mivel a kisebb tudású Windows 11 Home is ugyanennyiért kapható, mi mindenképpen a Professional kiadást választanánk a helyedben!

Harmadik opcióként persze ott van a Windows 11 Enterprise változat is, azonban ez már egy picit drágább, 19.990 forintért vehetsz hozzá eredeti licencet. Ha átlagos felhasználónak számítasz, felesleges ennyit ráfizetned, mivel jó eséllyel nem fogod kihasználni azokat a funkciókat, amikkel többet tud ez a rendszer olcsóbb társainál.

Mikor érdemes mindenképpen frissítened?

Ha Windows 8.1-et, vagy annál régebbi Windows változatot használsz, akkor mindenképpen érdemes megfontolnod a cserét. A Windows 8.1 ugyan még 2023 januárig megkapja a kritikus biztonsági frissítéseket, de utána teljesen elveszti támogatottságát, ahogyan sajnos minden ezt megelőző verzió is erre a sorsa jutott.

Ilyenkor a géped teljesen védtelenné válik a behatolásokkal és internetes kártevőkkel szemben, amely helyzetnek nagyon nem kellene kitenni magad hosszabb távon.

Mi a teendő, ha Windows 11-re frissítenél?

Napjainkban kifejezetten egyszerű dolgod van, ha új Windowsra szeretnél frissíteni: ha az oprendszer váltás mellett döntöttél, akkor tulajdonképpen csak egy eredeti Windows 11 licenszet kell vásárolnod egy garantáltan hivatalos forrásból. Mi a Szoftverprémiumot ajánljuk, egyrészt mert tényleg megbízhatóak, másrészt pedig mert kedvező árakkal dolgoznak.

A licenszvásárlás előtt egy dolgot azonban még mindenképpen érdemes ellenőrizned, mégpedig hogy a szoftver rendszerkövetelményei alapján kompatibilis-e a gépeddel. Ha minden oké, akkor már rohanhatsz is a kasszához!

Az online vásárlás biztonságos és gyors, kényelmesen fizethetsz náluk bankkártyával vagy utalással. A tranzakció után e-mailben értesítenek majd a további teendőkről. Igazából, ha megvan a hivatalos licensz, akkor telepítőfájlt már közvetlenül a Microsoft központi szerveréről fogod majd letölteni, ezután pedig már indulhat is a géped Windows 11-re való frissítése. Ugye, hogy nem hangzik bonyolultnak?

×