A megjelenésére azonban még várnunk kell.

Az újgenerációs AMD kártyákkal kapcsolatban már hónapok óta érkeznek a különféle pletykák, melyek az idők során módosultak, ahogy a cég munkatársai haladtak a fejlesztésben. Az első időkben úgy tűnt, hogy egy 16384 Stream Processorral és két GCD (Graphics Compute Die) számítási egységgel felszerelt GPU lesz az RX 7000 széria csúcsa, ám pár napja kiderült, hogy az AMD finomított kicsit a dolgokon.

Az új RX kategória flagship modellje, az Radeon RX 7900XT csupán egy GCD egységgel érkezik majd. Jogosan merülhetett fel a kérdés, hogy ebben az esetben milyen kártyába kerül majd a fentebb említett legerősebb konstrukció. Úgy tűnik, hogy erre is megkaptuk a választ kedden.

Brutálisan erős Radeon érkezhet a piacra 2023-ban!

A Videocardz több forrása is arról számolt be, hogy 2023-ban debütálhat a fenti specifikációkkal megtámogatott Radeon”Pro” kártya, melyet nem is feltétlenül játékok alá szánna a gyártó, ám biztosak lehetünk abban, hogy ott is megállja majd a helyét, brutális nyers erővel rendelkezik majd.

Átlagos, felhasználói vonalon először az RX 8000-as szériában találkozhatunk majd a dupla GCD megoldással, úgy tűnik, hogy az AMD még nem meri bevetni azt idén. Az RX 7000 generáció persze így is tartogat bőven újdonságokat hardveres szinten is, hiszen az erősebb modellekben a chipek kialakítása nagyot változik. Egy fő chip helyett több különálló chip dolgozik majd, reméljük megfelelően menedzseli a szoftveres támogatást is a vörös óriás.

Informatikai átállás lesz a Vodafone-nál – Ezek a szolgáltatások szünetelnek

×