A világ egyik legnagyobb tartalomszolgáltató hálózata órákra megadta magát, így sok oldal teljesen elérhetetlen, vagy nem rendeltetésszerűen működik.

a mai napon sokat arra lehettek figyelmesek, hogy jó néhány internetes portál és/vagy online szolgáltatás-játék elérhetetlen, nem tölt be, esetleg az oldal felülete helyett egy hibakóddal szúrja ki a felhasználó szemét. Mint időközben kiderült a probléma nem az embereknél, hanem a Cloudflare szolgáltatásában keresendő.

A The Verge szerint a bajok hajnalban kezdődhettek, majd nem sokkal később már a szolgáltató is jelezte a hibát, majd a javítást. Az okok egyelőre ismeretlenek, bár a Cloudflare megjegyezte, hogy kritikus P0 incidenst vizsgálnak, ami az egyik legmagasabb besorolású jelzésük.

A leállásban olyan oldalak, alkalmazások és szolgáltatások érintettek, mint a Discord, a Shopify, a Grindr, a Fitbit, a Feedly, a Twitter, az AWS, a Crunchyroll, számos kriptoszolgáltatás, és sok már mellett a világ egyik legnépszerűbb játéka, a League of Legends.

„A Cloudflare hálózatának összekapcsolhatósága széles régiókban megszakadt” – írta. „Az érintett régiókban lévő Cloudflare-oldalakat elérni próbáló szemfülesek 500 hibát észlelnek. Az incidens a hálózatunk összes adatsík-szolgáltatását érinti”.

A szolgáltató nem sokkal később közölte, hogy azonosították a hibát, néhány javítást is eszközöltek, de folyamatosan monitorozzák a működést, ugyanis még előfordulhatnak fennakadások.

Egy korszak zárul le – Eladják a legendás Citromail levelezőt

×