Ámult és bámulj: már a Lego-figurák is kitömhetik ólommal a pokoli démonok ezreit.

Valamiért a DOOM nagyon elkapta a modder-közösségeket, akik megállás nélkül bizonyítják a világnak, hogy a kult-klasszikus, az FPS-ek műfaját berobbantó játék manapság már mindenen képes elfutni.

Volt már itt minden: fényképezőgép, terhességi teszt, holografikus kijelző, drón távirányító, Twitter, legutóbb pedig már a BIOS-ból is képesek voltak elindítani John Carmack és Romero alkotását. Ezúttal viszont még ezeknél is elképesztőbb kütyün,

egy Lego-kockán sikerült mozgásra bírni a Doomot. 

Nem, ez nem vicc, technikailag tényleg egy Lego-darabkán futott, a trükk csak az, hogy előtte egy kicsit felturbózta azt a lelkes és szemmel láthatólag tehetséges modder. James Brown korábban azzal nyűgözte le a tech- és gamersajtót, hogy egy aprócska programozható OLED-et szerelt egy áttetsző Legóba. Az ötlet egészen szuper volt, hiszen így sokkal jobban nézhetnek ki például az űrhajós vagy sci-fi témájú építmények, mintha egyszerűen csak matricázva lennének a kockák, ugyanakkor adta magát a dolog a Doomos kísérletezésre is.

Az persze teljesen valószínűtlen, hogy valaki ilyen formában játssza végig a legendás henteldét, hiszen az egész egy igen aprócska 72×40 felbontású, kevesebb, mint 3000 pixel megjelenítésére képes kijelzőn fut, amin alig látni valamit. De legalább a Lego-emberkék elszórakozhatnak vele, amíg mi alaposan rácsodálkozunk a ronda, de egészen lenyűgöző teljesítményre.

via – PCGamer

De nem ez az egyetlen WFT a hétről:

Koreában tényleg eltemették az Internet Exporert – Menő sírkövet is kapott

 

×