Minden jónak vége szakad egyszer, ezúttal pedig a szépen menetelő TikTokot előzték szélsebesen a leglátogatottabb domainek versenyében.

2021 év végén, 22 elején egy kisebb sokként érhette az embereket a hír, miszerint a világ leglátogatottabb weboldala immáron nem a keresőmotorjáról ismert Google, hanem a friss hús, az újdonság varázsával fiatalok tömegeit megbabonázó új közösségi platform, a TikTok lett.

A rövid videókra alapuló közösségi oldal hirtelen nemcsak a Facebook, az Instagram vagy a YouTube, hanem tulajdonképpen minden más konkurenciája lett. A TikTok annyira meghatározóvá vált a fiatalabb közönség körében, hogy sokan például már az ukrán-orosz háborúról szóló tudósításokat és híreket is innen fogyasztották, de több orosz rebellis fiatal is itt osztotta meg a kormánykritikus véleményét, vagy segítette az ukrán fiatalságot.

Nem meglepő hát, hogy a TikTok hamar az élre került, beelőzve a Google.com-ot, többek között még olyan domaineket maga mögé utasítva, mint a Facebook,  a Microsoft, az Apple, az Amazon, a Netflix, vagy a YouTube. A győztes sorozat mostanra azonban elmúlni látszik, a Cloudflare legfrissebb adatai szerint ugyanis a Google az elmúlt 30 napban újra átvette a stafétát.

De nem is ez a legmeglepőbb: a top10-be valahogyan beverekedte magát a Mozilla.org is, vagyis az Internet Explorer végleges elmúlásával egyre népszerűbb a böngésző.

A top 10 legnépszerűbb domain az elmúlt egy hónapban:

  1. Google.com
  2. TikTok.com
  3. Facebook.com
  4. Microsoft.com
  5. Apple.com
  6. Amazon.com
  7. YouTube.com
  8. Netflix.com
  9. Instagram.com
  10. Mozilla.org

Külön érdekesség, hogy a Twitter és a WhatsApp is kicsúszott a top 10-ből, ha pedig azt furcsállod, hogy nincs egyetlen pornográf oldal sem a listán, akkor ne tedd, ezeket ugyanis nem vették figyelembe – azok egy másik, 18+-os listára kerültek fel.

Szólásszabadság? Jó vicc! – Elon Musk kirúgta az alkalmazottait, mert csúnyákat írtak róla

 

×