Az Elite Boss Tech nevű csalószoftver fejlesztői elismerik, hogy több ezer alkalommal megsértették a szerzői jogi törvényeket.

Közel egy évnyi bírósági és peren kívüli szóváltás után az Elite Boss Tech csalószoftver fejlesztők beleegyeztek, hogy 13,5 millió dolláros kártérítést fizetnek a Bungie-nak. A csaláskészítő csapat korábban a Destiny 2-höz árult csalásokat, de a Destiny fejlesztője tavaly pert indított ellenük. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, és zajlott az ügy.

A csalások készítői most 13,5 millió dollárt kell fizessenek, ami kb. 5,1 milliárd forintnak felel meg.

Amint arról a TorrentFreak beszámol, a Bungie a számos jogi csata közül tehát legalább egyet sikerrel zárt, vagyis elérte, hogy a csalások készítőit felelősségre vonják. Június 9-én az Elite Boss Tech tulajdonosa, Robert James Duthie Nelson, valamint számos más vádlott elismerte, hogy csalószoftverük nem engedélyezett kódot juttat a játékba, és sérti a Bungie szerzői joggal védett kódját. Ezen kívül több ponton is megsértették a szerzői jogi törvényeket, ami hatalmas kárt okozott a Bungie számára.

A csaláskészítők is elismerték, hogy mindezt szándékosan tették.

Az Elite Boss Tech csalószoftverét elvileg 6765 alkalommal töltötték le, és minden letöltés szintén sérti a törvényeket. A letöltések számát megszorozva a 2000 dolláros kártérítéssel, amit a törvény ilyenkor előír, összesen 13,5 millió dollár jön ki, amit a csapatnak ki kell fizetnie a Bungie-nak. A kérdés persze az, hogy a csapatban van-e ennyi pénze.

A Bungie hadjárata 2021 augusztusában indult, amikor a fejlesztő pert indított több csaláskészítő csapat ellen is. A pereskedések elhúzódtak, de most az Elite Boss Tech úgy döntött, hogy inkább fizet a szabálysértésekért. Ezen túlmenően a megállapodás szerint a csaláskészítők vállalják, hogy soha többé nem hoznak létre vagy terjesztenek olyan szoftvert, amely sérti a Bungie szerzői joggal védett műveit.

Mit szólsz az eredményhez?

Akciófigyelő | Ezt az ingyen játékot minden Zelda, Portal és Metroid rajongó megköszön az Epicnek

 

×