Egy bug miatt a Rainbow Six: Siege esport versenyeken most nem lehet használni az operátort.

A Rainbow Six Esports Twitter oldal nemrég bejelentette, hogy ideiglenesen felfüggeszti a spanyol operátor használatát a profi versenyeken. Ez persze nem érinti az alapjátékot, csak az esport-versenyeket, amit persze nem tudunk mire vélni.

Egyelőre csak az esport versenyeken tiltott Mira.

Mi a hiba?

Nemrég nem is a fejlesztők, hanem a közösség talált egy hibát, aminek során Mira a behúzott (megerősített) falakon keresztül is ölni tud a C4-gyel. Miközben a tisztességtelen előnyt tilos volt használni versenyen, a Ubisoft úgy döntött, hogy inkább megelőzi ennek a kockázatát. Ennek megfelelően további értesítésig Mirát kitiltják a Rainbow Six Siege esport versenyeiből.

A közlemény szerint „jelenleg folyamatban van a javítás”, napokon belül jön majd a frissítés, a hiba javításával.

A furcsa az egészben az, hogy ha a hiba a játékban jelen van, akkor miért engedélyezett az operátor a játékosok számára? Korábban, amikor nagy hibákat tapasztalhattunk Clash körül, többször is kivették a játékból, hogy ne érje hátrány a játékosokat. Most mi a helyzet?! Sőt: 2020 szeptemberében Echot függesztették fel, mivel a Yokai drón nem működött megfelelően.

Azt egyébként érdemes megjegyezni, hogy Mira az egyik legtöbbet tiltott operátor a játék Ranked, Unranked módjaiban, és az esport versenyeken is. A Charlotte Major alatt például 50%-os volt a tiltásaránya. A North American League során az tiltásaránya 60% volt az első két napban.

Mira tehát amúgy sincs jó helyzetben, még akkor sem, ha nincs ez a hiba. Azt viszont díjaznánk, ha az ilyen hibákat mielőbb javítanák.

Ezt láttad már?

Nem hallod jól az ellenfeleket Siege-ben? – Reagáltak a fejlesztők

 

×