A 3DCenter csapata nem túl kellemes táblázattal jelentkezett.

Szerdán örömteli híreket kaptak a gamerek, hiszen az Intel hivatalosan bejelentette, hogy dobozos formában is elérhető az ARC A380-as videókártyája. Üröm az örömben, hogy egyelőre csak Kínában emelhetjük le a polcról, ám heteken belül ez megváltozhat majd. Úgy tűnik azonban, hogy nem lesz felhőtlen a start, a kártyák jóval gyengébbek lehetnek, mint amire korábban számíthatott a közösség.

Az Intel kártyái benchmarkokon hozzák a „kötelezőt”, ám valamiért játékok alatt nem sikerül kiaknázniuk ezt a nyers erőt. A videocardz/3DCenter csapata össze is gyűjtötte megbízható forrásai segítségével, hogy mely AMD vagy épp Nvidia kártyának tudjuk megfeleltetni az érkező Intel egységek játékbeli teljesítményét.

Nézzük is, hogy milyen erősek is lesznek az ARC kártyák!

  • ARC A310 – Az RX 6400-hoz képest sokkal rosszabb teljesítmény
  • ARC A350 – Az RX 6400-hoz képest rosszabb teljesítmény
  • ARC A380 – Az RX 6400 szintjét hozza
  • ARC A580 – Legjobb esetben RTX 3050 szint
  • ARC A750 – Legjobb esetben RTX 3060 szint
  • ARC A770 – RTX 3060 és RTX 3060 Ti közötti teljesítményszint
  • ARC A780 – Árnyalatnyival rosszabb teljesítmény, ha RTX 3060 Ti-jal mérjük össze

Jól látható, hogy a flagship modell korábban RTX 3070 környékére saccolt teljesítménye az új adatok alapján a 3060 Ti erejét sem éri el. Rengeteg még nyitott a kérdés, könnyen lehet, hogy a driverek megfelelő fejlesztésével az eredetileg saccolt szintre ugorhatnak a kártyák, ám az első hetekben, hónapokban a fentebb említett viszonyítások lehetnek a mérvadóak. Remélhetőleg az Intel ezek függvényében lövi be majd az európai árakat.

Forrás: Videocardz

Íme a világ első önmagát leparkoltató autója egyenesen az 1930-as évekből

×