Reméljük hamarosan az európai régióban is elstartolhat az ARC széria.

Hosszú évek óta pletykálták már, hogy az Intel komolyabban is beszállna a videókártyás szegmensbe, ám egészen 2022 tavaszáig kellett várnunk, hogy ennek kézzelfogható eredménye is legyen. Az Intel ARC szériája egy ideje elérhető hordozható gépekben, ám dobozos formában eddig nem lelhettük fel sehol, sokan csak júliusra várták az első fecskék felbukkanását, ám úgy tűnik, hogy az óriáscég már nem bírt tovább várni.

Az Arc A380 kártyát megtalálhatjuk a polcokon, ám egyelőre csak Kínában!

Az Intel büszkén jelentette be, hogy június 15-étől a kínai webáruházakban és boltokban megvásárolható a videókártya. A380 számozása elárulja, hogy gyengébb teljesítményről beszélhetünk, hiszen a processzorok i3,i5,i7 számozásokhoz hasonlóan az első szám itt is kategorizálja a kártyát.

Az A380 egy 75 wattos fogyasztással rendelkező, 6GB GDDR6 memóriával felszerelt egység, ám a mobil változatával ellentétben itt egy teljes 96 bites memóriabusz szolgálja ki a kártyát. Az Intel a fenti diagramon a Naraka Bladepoint, PUBG, World of Warcraft: Shadowlands, Apex Legends, Fortnite, Overwatch, Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, NiZhan és Dota 2 játékokban mért FPS számot is megosztotta.

A kártya az AMD RX 6500 ellenfele lehet majd a piacon, ám jobb encoce/decode képeségekkel rendelkezik, 2GB-tal több VRAM található rajta és akkor sem veszít jelentősen erejéből, ha PCIe Gen 3 foglalatba pattintjuk bele. Az egyedüli hátulütő a kezdetben nem tökéletes driver lehet majd. Kínában 157 dollár – 60000 forint környékén szerezhető be az A380, mely igazán barátságos ár, úgy tűnik az Intel komolyan gondolja a térhódítást, ám az európai / hazai árcédulák dönthetnek majd a kártya sorsáról.

Forrás: Videocardz

Itt is ezt kéne? – Japánban börtön jár, ha online sértegetsz valakit

×