A telekommunikációs szolgáltatókkal szemben benyújtott panaszok túlnyomó többségében a Vodafone-t szidják az ügyfelek.

Olybá tűnik, hogy Magyarországon messze magasan a Vodafone szolgáltatására érkezik a legtöbb panasz az előfizetői oldalról, legalábbis ez derül ki az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) beszámolójából.

A Budapesti Békéltető Testület adatai szerint 2021-ben összesen 300 elektronikus hírközlési tárgyú panasz érkezett hozzájuk, bár ebből egyetlen esetben sem kellett végül értesíteni a fogyasztóvédelmi hatóságot. Ennek elsődleges oka, hogy a telekommunikációs vállalkozások egyre hajlandóbbak megegyezni a panaszosokkal, így a beterjesztett ügyek több mint fele az ügyfelek javára dőlt el.

Az NMHH szerint a legtöbb panasz magasan a Vodafone-nal szemben fogalmazódott meg, a 300 esetből közel a fele, összesen 144 érkezett a piros szolgáltatóra.

Ezt követte nem túl szorosan a Magyar Telekom 88 panasszal, harmadikként a Yettellé vált Telenor díszeleg összesen 32 panasszal, majd az időközben Vodafone-ba olvadó UPC Magyarország következik 10 panasszal. Az előfizetők részéről a legkevesebb probléma a DIGI-vel volt, amivel szemben mindösszesen csak 4 alkalommal nyújtottak be panaszt.

A felmerülő problémák jellemzően a készülékkel kapcsolatos jótállási igényekre vonatkoztak, de sokszor panaszkodtak a mobilszolgáltatások előfizetéseire is. Utóbbi esetben a legnagyobb probléma az volt, hogy az ügyfelek eltérő tájékoztatást kaptak a telefonos és személyes ügyfélszolgálatnál, esetleg nem megfelelő számlát kaptak vagy a számhordozás nem zajlott le rendesen.

Az NMHH szerint miután a Vodafone felvásárolta a UPC-t, 20 százalékkal nőtt meg a panaszok száma, és jellemzően a korábbitól eltérő, rosszabb minőségű szolgáltatásnyújtást emelték ki. A késedelmes hibaelhárítás, a modem- és set top boksz cserék és az elérhetetlen ügyfélszolgálat voltak a leggyakoribb problémák.

Brutális mennyiségű tartalommal indult el a Disney+ Magyarországon

 

×