Mivel hamarosan tényleg játszhatunk már az új Rainbow Six: Siege operátorral, máris hozunk 3 tippet a hasznos kütyühasználatra.

Már tényleg nem kell sokat várni arra, hogy a Rainbow Six: Siege új évada, az Operation Vector Glare frissítés éles legyen, ami behozza a játékba az új Sens nevű operátort. A frissítés egyébként ma, június 14-én startol. Íme a pontos időpontok.

De mit is tud az új operátor, Sens?

Sens a 32. támadó operátor a játékban, aki 1-speed és 3-health operátor. A Sens az első nem bináris operátor a franchise-ban, és a harmadik, aki az LMBTQ közösséget képviseli, Flores és Osa után. Sens kütyüje egy egyedi fal, amely füstgránátként blokkolja a láthatóságot.

 

Sens bár ma jelenik meg, csak azok tudnak majd vele játszani, akik megveszik a Battle Pass premium szintjeit. Két hét után azonban bárki megveheti magának 25 000 Renown pontért vagy 600 R6 kreditért.

Sens loadout

  • Primary Weapon: POF-9 (Assault Rifle), 417 (DMR)
  • Secondary Weapon: SDP 9mm (Pistol), Gonne-6
  • Secondary Gadgets: Hardbreach Charge Claymore
  • Egyedi képesség: R.O.U. PROJECTOR SYSTEM

A Sens a R.O.U. PROJECTOR SYSTEM nevű eszközzel érkezik, ami egy gurítható eszköz, amely blokkolja a rálátást.

Ebből összesen 3 van, ennyit tudunk a meccs alatt használni. Sens zöld fala egyfajta füstgránátként működik, mivel át lehet lőni és át lehet sétálni rajta. Átlátni csak Glaz vagy Warden tud rajta.

A fal egyébként 13 másodpercig marad fent, utána eltűnik. Ettől függetlenül nagyon hasznos kütyü lehet, amihez most három tippünk is van.

Drónlyuk

Az egyik ötletünk az, hogy Sens kütyüke kiváló lehet olyan pályákon, ahol a drónlyukon keresztül ránk láthat az ellenfél. Hányszor volt már olyan, hogy váratlanul a drónlyuk leplezett le minket, vagy a védők éppen levárták a drónt. Nos, a drónlyukak esetében is kiválóan használható az eszköz, hogy a védők ne lássák, mire készülünk. Hasonló trükk lehet a drónlyuk eltakarása után, ha kivárjuk míg eltűnik, aztán így kapjuk el a gyanútlan védőket a drónlyukon keresztül.

Legyen a csapatban Glaz

Már most lehet tudni, hogy Sens legjobb társa Glaz lesz, aki átlát a falon a fegyvere segítségével. Miközben Sens elveszi a láthatóságot a védőktől, úgy Glaz ennek ellenére kiválóan láthat mindent. Akár az épület külső ablakain, akár bent a pont közelében használjuk. Amíg nem látják, hogy hol van Glaz, addig van esély elintézni egy-egy ellenfelet.

A szokások ellen

Aki már régi motoros a játékban, bizonyára jól tudja, hogy a védők egyes mapokon hol szeretnek megbújni. Legyen az akár egy spawnkill-pont, vagy egy jól megszokott zug, most először lehet ezek ellen hatékonyan fellépni. Aki tudja, hogy egyes játékosok milyen pontokat tartanak le, az Sens segítségével tönkre is teheti ezeket a pontokat. Érdemes tehát az eszközt egy-egy ilyen sarokba dobni, hogy máris kudarcot valljon a kemperek terve. Ha megzavarod a védő ellenfelet, és kizökkented a helyéről, máris több esélyed van.

+1 – Sens ellen

Ahogy arról már egy külön cikkben beszámoltunk, Sens legnagyobb ellenfele most Warden lehet, aki átláthat a falon. Ez az évad lesz Warden nagy felemelkedése:

Ezért lehet meta a bajszos – A Vector Glare lesz Warden felemelkedésének évada

 

×