Nagyon hasznos funkcióval tökéletesedik tovább a Google Maps, ezúttal az autósok örülhetnek.

Az autósok nagyon örülni fognak a Google térképes alkalmazásának legújabb frissítésének, ami egy olyan rendkívül hasznos funkciót hozott, ami egy ideje már esedékesnek tűnhetett – jelentette be az örömhírt a Google.

Mostantól ugyanis az autóval közlekedők az útvonaltervezés során nemcsak az ingyenes és a fizetős szakaszokat láthatják, hanem már azt is, hogy az útdíjas vonalak egészen pontosan mennyibe fognak kerülni. Ez nagyban megkönnyítheti majd a tervezést, ami főleg azoknak lesz nagyon hasznos, akik nem közlekednek rendszeresen ezeken az útvonalakon, mint például a kirándulóknak, nyaralóknak, turistáknak, átutazóknak.

Az autópályadíjakat először Amerikában, Indiában, Japánban és Indonéziában vezetik be teszt jelleggel, de a Google szerint hamarosan további országokba is megérkezik. Azt sajnos nem tudni, hogy a magyar autósok mikor élvezhetik ezt a hasznos funkciót, de a rendszer teszt jellegéből adódóan először érdemes lehet még az indulás előtt leellenőrizni a hivatalos felületeken a különböző járművekre kiszabott útdíjakat.

A kiszabott útdíjak azonban csak az Androidos és az iOS-es alkalmazásokban lesznek feltüntetve, az asztali-webes Google Maps – egyelőre legalábbis – nem fogja mutatni.

De nem ez az egyetlen hasznos újdonság a Google Maps-ben:

Nagyon hasznos funkcióval bővült a Google Maps

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×