A TikTok maga vezet be olyan, egyre kifinomultabb funkciókat, melyek segítenek kissé leszokni az app túlzott használatáról.

Az olyan közösségi platformok, mint az egyre népszerűbb TikTok egyetlen nagy hátránnyal bír: könnyen rá lehet függni. A függőséggel pedig sajnos számtalan hátrány is jár, az élet egyéb területeire nézve. A TikTok esetében ez a legkisebb szinten is azt jelenti, hogy valaki túl sok időt tölt tartalomnézéssel, más tevékenységek rovására. Emiatt persze a TikTok maga is rengeteg negatív kritikát kap, így a cég egyre jobban finomítja a funkciókat, melyek segítik a függőség csökkentését.

Most tovább korlátozhatjuk magunkat, és a TikTokkal töltött időnket.

Korábban a TikTok már lehetővé tette, hogy beállíthassunk egy maximális időkeretet minden napra, de most a TikTok-függők tovább korlátozhatják az alkalmazásban töltött idejüket egy új beállítással.

  • Beállítható egy értesítés, amivel szabályozhatjuk, hogy egyszerre mennyi időt szeretnénk a platform nézegetésével tölteni. Ha ezt túllépjük, akkor az applikáció jelez, hogy egyelőre elég volt. Ezen szünetek és időtartamok ideje szabadon beállítható.
  • A TikTok új funkciója azt is megmutatja majd, hogy összesen mennyi időt szoktunk a TikTiokon tölteni, összefoglalva az hogy mikor mennyi időt néztük, hányszor nyitottuk meg, sőt azt is látjuk, hogy melyik napszakban mennyire vagyunk aktívak. Erről heti értesítés is beállítható, ahol láthatjuk, mennyire vagyunk rákattanva a platformra.
  • A 13 és 17 év közöttiek 100 eltöltött perc után értesítőt kapnak, hogy túllépték a napi keretet.

A hét elején az Apple egy új opciót is bejelentett a szülők számára, amelyek célja, hogy megkönnyítsék gyermekeik képernyő előtt töltött idejének szabályozását. A gyerekek mostantól engedélyt tudnak kérni szüleiktől, hogy több tartalmat nézhessenek, ezt pedig az alkalmazáson belül tudják jóváhagyni.

Ezt láttad már?

Folytatódik a Squid Game, bejelentették a második évadot

 

×