Két hasznos funkcióval bővült a böngésző.

A Google böngészője jó ideje figyeli és vizsgálja azokat a weboldalakat, melyek potenciálisan veszélyesek lehetnek a felhasználók számára. Ezeket általában jelzi is a böngésző, így könnyedén megúszhatjuk bankkártya adataink illetéktelen ellopását vagy épp azt, hogy ártalmas programokat tölthessünk le a számítógépre a ránézésre megbízhatónak tűnő weboldalról.

Új szintre lépett a böngésző!

Nincs több idegesítő értesítés

Az óriáscég mérnökei a 102-es verziószámú Chrome-ban egy új funkciót is élesítenek. Ez a védelem a gépi tanulásra támaszkodva szűri azokat a weboldalakat, melyek különféle engedélykérésekkel bombázzák a békésen böngésző felhasználókat. Amennyiben ilyennel találkozik a Google Chrome, abban az esetben azonnal blokkolja ezeket a kéréseket, így békésen folytathatja mindenki a netes szörfölést. A gépi tanuláshoz szükséges kód a böngészőn belül, teljes mértékben helyileg fut majd, így papíron semmilyen adat nem kerül a Google külsős szervereire.

Megosztás és hangalapú keresés

A fentin kívül egy másik hasznos fejlesztést is kapnak a Chrome felhasználók. Azokon a weboldalakon, ahol nagy eséllyel használnák a hangalapú keresést vagy épp a megosztást gombot, ezek ikonjai automatikusán megjelennek a címsornál, így egy kattintás alatt elérhetjük ezeket az opciókat.

A Google Chrome-ot pár másodperc alatt lefrissíthetjük. Ehhez nyissuk le a jobb felső sarokban található menüt, majd a Súgó menüponton belül kattintsunk a Google Chrome névjegye opcióra. Ha nem a legfrissebb verzió fut a gépükön, akkor a böngésző pillanatok alatt feltelepíti számunkra.

Forrás: HVG

Az AMD kiterítette a kártyáit – Így győznék le az Intelt és az NVIDIA-t

×