A fejlesztők egyébként teljesen megérthető döntése egy ideje már benne volt a levegőben sajnos.

A STALKER második része – ami valójában a sorozat negyedik etapja – az év egyik legvártabb játéka volt, amire súlyos árnyat vetett az orosz-ukrán háború kitörése.

A GSC Game World csapata ugyanis Ukrajna azon területén dolgozott, ahol nagyon korán heves harcok alakultak ki, ezért sok civilhez hasonlóan ők is menekülni kényszerültek. Emiatt értelemszerűen a játék fejlesztése is bizonytalan időre leállt, a munkálatokat pedig csak az elmúlt hetekben, egy új helyről tudták folytatni. Így pedig nagyon benne volt a levegőben a megjelenés elhalasztása, ami sajnálatos ugyan, de teljesen érthető döntés volna.

Mivel a Microsoft vasárnap este megtartott közel másfél órás játékbemutatóján, ahol az elkövetkező egy év Xboxos és Game Passos felhozatalát ismertették, csak az utolsó panelben egy összesített táblázatban tűnt fel, már gyanítható volt a halasztás. Ha pedig jobban megnézzük ezt a panelt, akkor jól láthatjuk,

hogy a 2022-re ígért STALKER 2 végül csak átcsúszott 2023-ra. 

Hogy ez egészen pontosan melyik hónapot jelöli, azt sajnos nem tudni, ugyanis a játék nem képviseltette magát a Summer Game Festes előadáson. Ugyanakkor a Microsoft egy éven belül tervez a megjelenéssel, ami azt jelenti, hogy 2023 júniusáig remélhetőleg megérkezik majd a Game Pass-ba.

A legfontosabb természetesen, hogy a fejlesztők a családjaikkal épségben biztonságba tudtak menekülni a háború elől, és nagyon reméljük, hogy többet nem lesz szükség hasonló vészintézkedésekre.

Xbox ❤️ Kojima, Diablo 4, Minecraft Legends, Starfield – Minden a Microsoft x Bethesda bemutatójáról

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×