Nem könnyű most azoknak, akik Bitcoinban tartják, vagy tartották a vagyonukat, ugyanis brutális mértékű zuhanásban van a piacvezető kriptovaluta, és nem látni még a végét.

Nagyon nagy a pánik jelenleg a kriptopiacokon. A Bitcoin egyetlen hétvége alatt súlyos mértékben veszített az értékéből, ami jelenleg 2020 decemberi szintre jutott – akkor azonban felfelé, és nem lefelé ívelt a pályája.

A világvezető kriptovaluta néhány nap alatt közel 30.000 dolláros érménkénti értékéből közel 7000 dollárnyit veszített, és folyamatosan csökkenő tendenciát mutat. A BTC jelenlegi árfolyamán alig ér többet 23.000 dollárnál, ez a gigászi mértékű zuhanás pedig a teljes kriptopiacon megfigyelhető tendencia.

A CoinMarketCap 100 legértékesebb kriptopénzét összesítő listájában egyetlen valuta sem tudott erősödést felmutatni. Az ether, a második legértékesebb digitális érme 17%-ot zuhant, és november óta értékének mintegy 75%-át veszítette el, de még a stabilcoinok – vagyis a a hagyományosabb eszközök értékéhez kötött kriptopénzek – értéke is visszaesett.

A brutális mértékű árfolyamesésnek több oka is lehet. Az egyik például, hogy múlt pénteken a vártnál rosszabb inflációs adatokat tettek közzé Amerikában, ami a részvénypiacokon hatalmas eladási hullámban jelentkezett. Ez természetesen a kriptotőzsdéket is érintette, a Bitcoin árfolyamának a drasztikus mértékű romlása pedig magával rántotta a többi valutát is.

Ezt a negatív hangulatot megfejelte még a körülbelül 1,7 millió ügyféllel rendelkező Celsius Network kriptobank, ami a szélsőséges piaci körülményekre hivatkozva bejelentette, hogy ideiglenesen leállítja a kifizetéseket, a kriptocseréket és a számlák közötti átutalásokat. Ezután a Binance – a világ legnagyobb kriptopénz-tőzsdéje – is hasonló lépésekre szánta magát, ami átmenetileg felfüggesztette a bitcoin kivonásokat a hálózatán.

Nagyon nehéz megmondani, hogy ezután merrefelé fog haladni a Bitcoin, ugyanis a gazdasági szakértők minden eddiginél nagyobb recessziót jósolnak. Miközben a kriptoblogok és híroldalak áldott nyugalomra intenek mindenkit, azt is érdemes látni, hogy a jelenleg uralkodó gazdasági helyzet nem azt prognosztizálja, hogy a kriptopiacok egyhamar fellendülnek.

A BTC történetében utoljára például 2018 januárja és 2019 januárja között figyelhettünk meg hasonló mozgolódást, amikor 19.660 dollárról 3300 dollárra esett az árfolyama. Ezután fokozatosan visszaerősödött a kriptó, majd 2020 októberében kezdett igazán kilőni. Az viszont egy teljesen más piaci környezetben történt, ezért a jelenlegi helyzetre a legkevésbé sem alkalmazható ez a fajta sablon.

Piacvezetőként természetesen nem kell temetni a BTC-t. A Cointelegraph szerint például a hash rate – a bányászathoz szükséges számítási teljesítményen alapuló hálózati biztonsági mérőszám, új történelmi csúcsot ért el 231,428 exahash/másodperc (EH/s) értékkel. Mindez annyit jelent, hogy amíg a valuta értéke egyre csökken, a Bitcoin ökoszisztéma maga erősödik.

A kérdés tehát nem feltétlenül az, hogy mikor tűnik el a BTC, sokkal inkább az, hogy a még várható csökkenést követően később milyen árfolyamig fogja visszaküzdeni magát. Ugyanis nem mindegy, hogy most milyen árfolyamon adják el a befektetők az érméiket, majd milyen áron vásárolják vissza magukat, és egy esetleges növekedés után mekkora hasznora tehetnek majd szert.

via – Cointelegraph, CNN, Coindesk, Tradingview, Market Watch

Magyar lányok meztelen képeit töltötték fel Discordra a perverz rokonok és barátok

×