Az új generáció mellett a régi sem úszta meg.

Úgy tűnik, hogy az Nvidia idén nem túl szerencsés, már ami a korábban kijelölt dátumok betartását illeti. Az RTX 3090 Ti esetében több hetes csúszásról beszélhetünk, gondok voltak a kártyák BIOS-ával és a NYÁK-on sem stimmelt minden teljesen. Idén legalább négy Nvidia kártya megjelenésére számíthatunk a GTX 1630, RTX 4090, 4080, 4070 egységek képében.

A belépőszintű GTX 1630 éppen a napokban érkezett volna a boltok polcaira, ám úgy tűnik, hogy az Nvidia valamiért kénytelen volt erről lemondani. Hogy tovább fokozzuk az aggodalmakat, több iparági forrás is olyan hírrel jelentkezett, mely arra utal, hogy az RTX 40-es kártyák sem a korábban kijelölt időpontokban jelenhetnek meg.

Utolsó pillanatban lépett vissza az Nvidia?

A legújabb, GTX 1630 Embargo dokumentumban az On-Shelf és Marketing mellett a korábbi június 15-ei dátum helyett egy „TBD” felirat szerepel, azaz maga a cég sem tudja még pontosan, hogy milyen dátumra időzítse át a startot és a reklámhadjáratot. Bejáratott chipről beszélhetünk, így ebben az esetben nem biztos, hogy technikai oka van a csúsztatásnak, ám az kétségtelen, hogy az utolsó pillanatokban adta ki erre a parancsot az óriáscég.

RTX 40-es szériás kártyák esetében már egy fokkal több aggodalomra adhat okot, hogy már most, jóval a bejelentés előtt egy hónappal eltolták az egyes kártyák megjelenési időpontját. A hivatalos bemutató természetesen előbb is megtörténhet, ám könnyen lehet, hogy az Nvidia nem szívesen várakoztatná meg a játékosokat, így a leleplezésre is csak szeptemberben kerül sor.

Az új menetrend így a következő lehet:

Érkező Nvidia kártyák
Eddig ismert dátumok Frissült dátumok
GeForce GTX 1630 2022. június 15. Ismeretlen
GeForce RTX 4090 2022 augusztusa 2022 szeptembere
GeForce RTX 4080 2022 szeptembere 2022 októbere
GeForce RTX 4070 2022 októbere 2022 novembere

Forrás: Videocardz

Felbukkant Kínában az Intel asztali videókártyája – Erre képes a belépő szint

https://leet.hu/shop/newmerch/

×