A No Man’s Sky-tól eltérően a Starfield nem procedurálisan generált világban játszódik, de így is több tucat galaxist és ezernél is több bolygót fedezhetünk majd fel benne.

Noha még nagyon korai volna felülni a hype-vasútra, hiszen élénken dolgozik még bennünk a Cyberpunk 2077 okozta trauma, ugyanakkor nagyon nehéz nem lelkesedni a Bethesda történetének  talán legnagyobb projektéért, a Starfieldért. Azok után pedig egyenesen lehetetlen, amit láttunk belőle az Xbox és a Bethesda Summer Game Fest-es bemutatóján.

Az esemény utolsó bemutatott alkotása és egyben fénypontja volt a sci-fi RPG, amit a korai játékmenet prezentációja alapján csak szuperlatívuszokban emlegethetünk. Persze csak óvatosan, pusztán a koncepcióját dicsérhetjük, addig ugyanis semmi sem biztos és garantált, amíg a játék meg nem jelenik majd valamikor 2023-ban.

Az esemény érdekessége, hogy a  Microsoft csak olyan játékokat hozott, melyek az elkövetkező egy éves intervallumban megjelennek az Xboxra. Ez azt jelenti, hogy a Starfield nemcsak, hogy 2023-ban fog megérkezni egyenesen a Game Pass kínálatába, hanem jól behatárolhatóan június közepéig bezárólag fogja ezt megtenni.

Hacsak nem omlik rá a súlya, ugyanis a Starfield egy nagyon nagy, gigantikus sci-fi lesz. A játékban teljesen testre szabhatjuk az űrhajónkat, ami fontos, mert ez lesz a legfontosabb menedékünk az űr sötét mélyén, ahol több mint 1000 planéta várja, hogy felfedezzük. Néhány csak a nyersanyag miatt lesz érdekes számunkra, néhányukon viszont élet, hol pedig értelmes civilizáció várja az érkeztünk.

Vagy ellenkezőleg. A Bethesda szerint teljesen rajtunk áll, hogy miként ülünk a Starfiled elé, ami szerepjáték lévén talán nem olyan meglepő kijelentés. Természetesen itt is fejlődhetünk majd, és a The Elder Scrolls játékokhoz hasonló fejlődésrendszerben tápolhatjuk a karakterünk. A tulajdonságok tehát úgy fejlődnek, ahogyan használjuk őket.

Ugyanakkor már a karaktergenerálás is alapjaiban határozza meg az előttünk álló kalandot, ugyanis akár még olyan alapvető viselkedésjegyeket is beállíthatunk, mint hogy a hősünk introvertált vagy extroveltált legyen. az akciózás egy kicsit az Outer Worlds-öt idézi, míg a kietlen bolygókon létrehozható állomások a Fallout 4-et – ez utóbbi azért is lesz érdekes, mert az űrhajónk mellett ezekre a támaszpontokra is magunk válogathatjuk ki a kollégákat.

Ami viszont a legmeglepőbb, hogy a Creator Engine milyen pöpecül meghajtja a Starfieldet. A játék egyszerűen gyönyörű, és ugyan az NPC-k arckifejezései és mimikái kilógnak picit, az összkép egészen fantasztikus:

A Starfield 2023-ban fog megjelenni Xbox Series S|X-re és PC-re, de  a Game Pass Ultimate kínálatából a felhőn keresztül a régebbi generációs játékgépen, illetve mobilplatformokon és gyengébb számítógépeken is játszható lesz.

Akciófigyelő | Egy gombóc fagyiba kerül 3 hónap a Game Pass legdurvább csomagjából

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×