A világ egyik legismertebb tech milliárdosa elárulta, hogy éppen most melyik csúcskészüléket nyomkodja.

Bill Gates, a világ egyik leggazdagabb embere és a Microsoft társalapítója egy Reddit AMA során árulta el, hogy éppen milyen mobiltelefont használ a mindennapok során. A Sammobile által kiszúrt válasza pedig azért is lehet némileg meglepő, mert az ember azt gondolná, hogy valamilyen házon belüli kütyü mellett teszi le a voksát, ha másért nem is, legalább a pozitív reklám miatt.

Úgy tűnik azonban, hogy a néhai Microsoft-elnök inkább a „konkurenciát” választja, méghozzá annak is egy olyan típusát, amihez hasonlóval a redmondi vállalat egyébként rendelkezik. Eszerint Gates bolondul a kinyithatós, egy mozdulattal tabletté varázsolható mobilokért, viszont nem a Microsoft Surface Duót választotta,

hanem egy Samsung Galaxy Fold Z-t.

Miért pont a Fold Z?

Nos, erre a válasz leginkább az, hogy mert jelenleg ez a legjobb kihajtható képernyővel rendelkező telefon a piacon, aminek egyelőre még a nyomába sem érhet a Surface Duo. Pontosabban a felhasznált technológiában jár előrébb a Fold, ami hajlított kijelzővel operál, míg a Surface Duo két különálló merev panellel oldja meg ugyanezt.

Persze Gates azért megjegyezte, hogy a Samsung készülékét egy hordozható PC-vel együtt használja. Ez pedig már csak azért is okos húzás volt, mert kiemeli a dél-koreai vállalattal való együttműködést, illetve a Link to Windows funkciót is, mellyel egyszerűen lehet a Microsoft operációs rendszerével összekötni az Androidot.

Azon mondjuk nem csodálkozunk, hogy kedveli az Android-rendszert:

Bill Gates elárulta, hogy szerinte az Android vagy az iPhone a jobb

 

×