A SpaceX és a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk is méltatta azt a videót, melyben egy YouTube a Starlink internetet használva játszott a hegyekben.

Azt talán mindenki tudja, hogy a Starlink célja, hogy internetkapcsolatot biztosítson mindenkinek a világ bármely pontján, függetlenül attól, hogy ki hol él vagy tartózkodik. Persze vannak olyan országok, melyek ennek nem örülnek, a gamerek most láthatják előnyeit. Történt ugyanis, hogy egy Youtuber, „TTTHEFINEPRINTTT” úgy döntött, kipróbálja mire képes Elon Musk műholdas internete. Ezt pedig ráadásul úgy tette, hogy kiment a hegyekbe, lehetőleg a semmi közepére, ahol a Starlinket használva próbált videojátékokkal játszani.

A videót Elon Musk is megosztotta, megjegyezve: „Játssz videojátékokkal, ahol csak akarsz”.

 

Ahogy az a videóban is látható, a teszt igen jól sikerült. Bár a távolság miatt a PING nem volt feltétlenül alacsony a speed teszten, a sebesség kellően elég ahhoz, hogy kényelmesen lehessen játszani. Az Overwatch teljesen élvezhetően futott a semmi közepén.

Érdekes lesz látni, hogy a Starlink széles körben elterjed, és a streamerek majd bárhol bármikor kapcsolatba tudnak lépni a közösséggel, és tudnak játszani.

Egyelőre a gond az, hogy a Starlink nagyon drága:

Magyarországon is elérhető lett Elon Musk műholdas internetszolgáltatása

 

×