Június végétől már nem feltétlenül kell befizetni egy Xbox konzolra, hogy Xboxos játékokkal játszhassunk.

Amióta a Microsoft az xCloud és a Game Pass frigyével elindította a felhő-alapú játékszolgáltatását adta magát a konzol nélküli játék, ami félig meddig megvalósult a hordozható platformokon.

A következő lépcsőfok az Xboxokra érkezett a letöltés nélkül, azonnal a felhőből való játék formájában, aminek köszönhetően a régebbi Xboxok tulajdonosai is belemerülhetnek a Game Pass kínálatából elérhető újabb generációs alkotásokba. Ezután pedig már csak egyetlen dolog következett, a TV-kről elérhető alkalmazás, amelyen keresztül konzol vásárlása nélkül játszhatunk az előfizetésben szereplő Xboxos játékokkal.

Ezt jelentette most be a Microsoft, de egyelőre csak a Samsung készülékeken lesz elérhető a tévés Game Pass.

A Samsung tévékből pillanatok alatt Xboxot varázsoló Xbox alkalmazás 27 országban június 30-án rajtol el, amit a  Samsung Gaming Hub és/vagy a Media Hub felületéről tölthetünk le. Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy bejelentkezzünk az Game Pass Ultimate előfizetéssel rendelkező Microsoft-profilunkba, csatlakoztassunk egy, a TV-vel kompatibilis bluetooth kontrollert (ami lehet akár egy DualSense is), és már játszhatunk is.

A redmondiak természetesen nem ragadnának le a dél-koreai gyártónál, ezért már több másik vállalattal is dolgoznak azon, hogy elterjesszék a Game Pass igéjét a tévéken.

Ami még ennél is érdekesebb, hogy hamarosan nemcsak a Game Passos játékokat érhetjük el az Xbox cloud gaming szolgáltatás részeként, hanem a külön megvásárolt, de nem a kínálat részét képző válogatott alkotásokat is. Ez azt jelentheti, hogy mobilokon, tableteken, mostantól pedig már a tévéken is játszhatunk azokkal a játékokkal, amiket digitálisan az Xbox Store-ban vásároltunk, függetlenül attól, hogy van-e konzolunk hozzá, avagy sem. Ennek a részleteit a Microsoft majd csak később osztja meg, a program indulását azonban még erre az évre ígéri.

Az azonban egészen biztos, hogy mindehhez egy nagyon stabil internetkapcsolat szükségeltetik, vagyis érdemes lesz a TV-t kábellel a netre kötni, viszont ha ez adott, és hajlandóak vagyunk kompromisszumot kötni, akkor tulajdonképpen havi 4500 forintból kibekkelhetünk egy konzolvásárlást.

Kódolás játszva – Ezekkel a zseniális játékokkal bárki megtanulhat programozni

 

×