Hiába a könyörtelen ellenszél, az ingyenesen játszható Diablo Immortal őrületesen nagy sikert aratott.

Hiába a keményvonalas rajongók siralma és előzetes bosszankodása, nagyon úgy tűnik, hogy az elégedetlenkedők csupán egy nagyon hangos kisebbséget képviselnek. Történt ugyanis, hogy amikor a Blizzard pár éve bejelentette a mobilos Diablo Immortalt, a közösségi médiát és a különböző játékos platformokat egyszerre lepték el a fejlesztők fejét követelő roppant ideges hangok.

Aztán június elején csak megjelent a játék, amire a Blizzard szerint több mint 35 millióan regisztráltak elő. Ebből az adatból már lehetett sejteni, hogy a Diablo Immortal gigantikus siker lesz, ami most a valóságban is igazolást nyert. Az Immortal jelenleg a világ több mint 40 régiójában első helyen szerepel az App Store-ban a letöltések alapján, de hasonló a helyzet az Androidos Play Store-ban is, ahol több kategóriában a legtöbbet letöltött programok között találjuk – a PC-s teljesítményről már nem is beszélve.

Pontos telepítési számokat egyelőre nem ismerünk, de ha feltételezzük, hogy az előregisztrált játékosok nagyobb része azonnal rávetette magát a legendás hack’n’slash RPG-sorozat (elsősorban) mobilos etapjára, az az jelentené, hogy mára már több tízmillióan vesztek el benne. Még úgy is, hogy rengetegen számoltak be kompatibilitási problémákról, melyek miatt nem tudnak játszani vele.

A Diablo Immortal egyébként az értékelések terén is remekel. A kezdetekben ugyan akadtak nehézségek és negatív visszajelzések, de ezek többsége nem a játékra, hanem a megjelenéskori technikai problémákra panaszkodott. Mostanra azonban több mint 330 ezer vélemény után 4,7-es értékeléssel büszkélkedhet, 1-es, 2-es és 3-as, de még 4-es visszajelzést is alig kapott.

Vagyis a Diablo Immortal őrületesen nagy sikernek könyvelhető el, ami a bejelentéskori hangos elégedetlenkedők, illetve az utóbbi időben a Blizzardot ért súlyos munkahelyi botrányok fényében talán meg nagyobb teljesítmény, mint egyébként lenne.

 

via – GamePressure

De nemcsak az új Diablo, hanem a Cyberpunk is a csúcson van:

Újra a csúcson a Cyberpunk – Brutálisan kilőttek az eladások a frissítések után

 

×