Ilyen az, amikor nyolclábú batárunk beköltözik a PC-dbe.

A napokban a Sony végre bejelentette, hogy a nagy sikerű PlayStation exkluzív, a Spider-Man végre jön PC-re. Nos, ebben a cikkben nem erről lesz szó, pontosabban nem a játékról, hanem a Pókember igazi rokonairól. Azokról a pókokról, akik valamiért úgy döntenek, beköltöznek a PC-nkbe. Természetesen igen nehéz eljutni addig, hogy egy élőlény tanyát verjen a gépünkben, de előfordulhat. Ne aggódj, a képek után azt is leírjuk, mit kell tenned, ha egy pók vagy bogár költözik a gépedbe.

Néhány kép, amikor egy pók úgy döntött, a PC lesz az otthona.

Mi kell tenned, ha egy pók vagy bogár lakik a számítógépedben vagy a laptopodban?

  • Ha a számítógép működik, először lépj be a BIOS-ba, és állítsd a CPU és a ház ventilátorait a maximumra. Ezzel olyan zaj keletkezik a gépben, ami miatt megváltozik a belső tér környezet, ami talán megijeszti a pókokat annyira, hogy előjöjjenek. Ha a számítógép nem működik, akkor ki kell nyitnia a házat, más módon elijeszteni kell a pókokat.
  • Ha a pókok, bogarak a házból kijöttek, akkor nincs más dolgod, mint kirakni őket a lakásból. Persze előfordulhat, hogy nem akarnak kijönni. Nem javasoljuk a rovarírtó használatát a gép belsejében, mert az kárt tehet az alkatrészekben. Először tehát inkább azt kell elérni, hogy az élőlények kijöjjenek onnan. Óvatosan a sűrített levegős tisztítás is segítség lehet.
  • Megelőzés: ne hagyd annyira magára a gépház belső terét, hogy ott sok kosz vagy por keletkezzen. Az ilyen környezet kiváló tér lehet a pókoknak, rovaroknak. Ez igaz lehet a szobára is, nem csak a gépre. A pókok ugyanis valahonnan bemennek a gépbe.

+1 Extra – A pókos egér

Régebben lehetett kapni olyan PC egeret, melyben a belsejében egy nem élő, de igazi pók kapott helyet. Azóta nem igazán lehet kapni, nem is baj.

A kertész PC-ket láttad már?

Az igazi potato PC? – Így csinálj tavaszi kertet a gépházadból

 

×