Magyarország legnagyobb animés, filmes, geek és gamer rendezvénye váratlanul új helyszínt, időpontot és jegyárat jelentett be.

Magyarországon általában óriási felkészülés előzi meg a júliusi hónapot, hiszen az anime, a cosplay, a gaming és a filmek rajongói már várják, hogy találkozzanak a MondoConon. A rendezvény az elmúlt években rendszeresen a Hungexpo területén került megrendezésre, igazán barátinak mondható jegyárakkal. Eddig úgy tűnt, hogy ez nem is változik, ám a szervezőség a napokban új bejelentést tett.

Az időpont, a helyszín, sőt a jegyár is megváltozik.

Miért?

„Az elmúlt egy hónap igencsak mozgalmas volt számunkra, szervezők számára. Fokozatosan egyre világosabb lett, hogy különféle okok együttállása miatt a nyári Cont nem tudjuk a Hungexpón megtartani, ahogy azt eredetileg terveztük. Így hát új helyszínt kerestünk, és végül a BOK-Sportcsarnokot (régebbi nevén SYMA-csarnok) választottuk ki” – olvasható a MondoCon oldalán.

„A Hungexpo jelezte felénk, hogy a nyári filmforgatások miatt nem tudják biztosítani az előzőleg megbeszélt helyszíneket, ami bizonytalanná tette a MondoCon megszervezését” – mondta Szerekes András a Leet.hu-nak.

A rajongók egy része nem örül a változásnak, mivel nagyon sok vidéki és külföldön élő látogatja a Cont. Nekik most nehéz lehet megváltoztatni a szabadságot és a lefoglalt szállást a korábbi időpontra. Ugyanakkor a MondoCon programjait nem befolyásolja a helyszínváltás, sőt megközelíthetőség szempontjából még kedvezőbb is az új helyszín.

„A BOK-csarnok elég tágas ahhoz, hogy kényelmesen beleférjünk (még úgy is, hogy a B csarnoka jelenleg az ukrajnai menekültek fogadására van lefoglalva), ráadásul könnyen megközelíthető helyszín (metró, villamos, és a Keleti Pályaudvar sincs messze). Az új helyszín miatt viszont az időponton is változtatnunk kellett” – olvasható a közleményben.

Új időpont: 2022. július 30-31.

Jegyár

Természetesen a jegyárváltozás nehezen érintheti a rendezvény egyes látogatóit, ami egyébként a hosszú évek alatt keveset változott, sőt: más Hungexpon zajló rendezvény mellett kedvezőbb árakkal rendelkezett. Az elmúlt időszakban azonban az inflációnak és a rendezvényköltségeknek köszönhetően a jegyár is változik, bár őszintén szólva, még így is kedvező. Összehasonlításképp a Hungexpón megrendezett első Budapest Comic Con helyszíni jegyára napi 10500 forint. A MondoCon jegy ráadásul mindkét napra érvényes.

  • A korai elővételes jegy ára 5500 Ft (Július 15-ig)
  • A teljesárú jegy pedig 7000 Ft (Július 15 után és a helyszínen)

„Egyik oldalról a rendezvény-szervezés drágulása, másik oldalról a törekvésünk, hogy mindenki számára elérhető maradjon a Con, ezért döntöttünk úgy, hogy jobban széthúzzuk az early bird és a teljesárú jegy között az árrést” – mondta Szekeres András.

A 2022-es Nyári MondoCon tehát ezúttal július végén a BOK-csarnokban kerül megrendezésre, a változások azonban a programokat nem érintik.

A részeltekért látogasd meg a MondoCon weboldalát és a Facebook eseményoldalt.

Borítókép: Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium

Ezt láttad már?

Assassin’s Creed Origins és Ninja Gaiden – Minden Xbox Game Pass újdonság júniusban

 

×