A lehetőségek tárháza szinte végtelen, ám a ProSettings-nek köszönhetően megnézhetjük, hogy mely 5 egér mellett teszik le a legtöbben a voksukat.

Kétségtelen, hogy csupán egy drágább, „hibátlan” periféria megvásárlásától nem leszünk feltétlenül jobbak, ám sokat lendíthet a dolgon, hogy többé nem az egér limitál minket a célzásban. A legalsó szegmensben még a mai napig találkozhatunk pontatlan, sokszor hibázó szenzorokkal, illetve megbízhatatlanul működő kapcsolókkal is. Legyen szó Warzone-ról vagy akármilyen FPS, TPS lövöldéről, akár meccsek kimenetele is múlhat a megfelelően kiválasztott egéren. Nem szeretnénk, ha egy erősebb Sniper rántásnál az égbe rántaná a célkeresztünk a nem túl megbízható hardver. A profik perifériáival és beállításaival foglalkozó prosettings.net összeállítása lesz a segítségünk abban, hogy több alternatívát is fel tudjunk sorolni, ha Warzone-hoz passzoló egerekről van szó.

Mit kell keresnünk, ha Warzone-hoz szeretnénk egeret venni?

2022-re eljutottunk oda, hogy egy bizonyos árkategória felett már kivétel nélkül, tökéletes specifikációkkal rendelkező egereket találunk. Nem kell aggódnunk, hogy megfelelő szenzor került-e a kinézett egérbe vagy hogy tudja-e tartani a gyártó által felvázolt tulajdonságokat. Így nem marad más, mint a megfelelő méret, súly és forma megtalálása számunkra. A profik és tartalomgyártók setupjaiból az is hamar kiderülhet, hogy nincs sok szükség rengeteg extra gombra vagy érdekes kialakításra FPS játékok esetében. A lenti ötös listában eltérő méretekkel, kialakításokkal, kapcsolati tulajdonságokkal és súlyokkal találkozhatunk majd, hogy mindenki megtalálhassa a hozzá passzoló egeret vagy legalább egy biztos kiindulóponton indulhasson tovább a keresgélésben.

Logitech G Pro X Superlight

Nem véletlenül került a lista élére, a profik jelentős része ezt az egeret választja szinte az összes FPS játékban. Hibátlan vezetéknélküli kapcsolat, pehelykönnyű súly és sokak számára kényelmes, szimmetrikus forma jellemzi a Logitech egerét. Több napot is végig játszhatunk töltés nélkül, garantáltan nem fog minket cserbenhagyni akár egy pár napos LAN partin sem.

Zowie EC

A Zowie pár évvel ezelőtt gyakorlatilag teljes mértékben uralta a kompetitív színteret. Nem véletlenül, hiszen az EC ergonomikus formája sokak számára kiváló fogást biztosított, a szenzor már akkor is a toppon volt, illetve nem kellett különféle driverek feltelepítésével sem foglalkoznia a játékosoknak. RGB csíkot nem ezen az egéren fogunk találni, ám ha a kőkemény, sallangoktól mentes teljesítmény a cél, akkor kiváló választás lehet bárki számára.

Logitech G305

Kisebb tenyérrel rendelkezel az átlagnál és közben viszonylag olcsón szeretnéd megúszni a vásárlást? Akkor a G305-at neked találták ki. Viszonylag apró mérete miatt kiváló választás lehet azoknak, akiknek az átlagos méretű rágcsálók kényelmetlenek bizonyulnak. A vezetéknélküli kapcsolatról sem kell lemondanunk, hiszen erről a G PRO X-ben is megtalálható Lightspeed technológia gondoskodik.

Xtrfy M4 Wireless

Az Xtrfy az elmúlt években rekordsebességgel tört fel, egyre több profi és tartalomgyártó is a svéd cég mellett teszi le a voksát. Az eredeti M4 az igazán kézbe illő, ergonomikus formájával és a 70 gramm körüli súlyával vonzotta magához a játékosokat, míg a Wireless változat a vezeték nélküli kapcsolat mellett olyan hasznos funkciókat is behozott, mint a hátlap cserélhetősége vagy épp a súlyelosztás állíthatósága. Drivert itt sem kell telepítenünk, mindent állíthatunk az egérről.

Razer Viper V2 Pro

A Razer válasza a Logitech G Pro X Superlightra pár napja érkezett meg a boltokba, ám hamar a játékosok nagy kedvencé vált. Továbbra is szimmetrikus forma jellemzi, csakúgy mint az eredeti Viper Ultimate-et, ám a súlya 70 felettről 60 gramm alá csökkent, így az erre érzékeny játékosok is nyugodtan a kezükbe vehetik. A szenzor, a vezeték nélküli kapcsolat és az optikai kapcsolók teljesítménye itt sem kérdéses, tökéletesen teszik a dolgukat.

A fenti listából is hamar kiderülhet, hogy rengeteg opció lebeghet a Warzone játékosok szeme előtt. A kiváló szenzor miatt 15-20 ezer forint felett már biztosan nem kell aggódnia senkinek, ám ezután jön csak az igazi kihívás. Az alábbi dolgokat kell figyelembe vennünk:

  • Kialakítás – Szimmetrikus vagy ergonomikus legyen?
  • Forma és méret – Nagy egér kell vagy kicsi? Mennyire legyen lapos vagy épp kerekített?
  • Kapcsolat – Kell nekem a vezeték nélküli verzió vagy megelégszem a vezetékessel is?
  • Súly – Maradjak 80 gramm felett vagy ne merészkedjek 65 gramm fölé?
  • Driver – Szénné akarom makrózni az egeret vagy elég, ha belövöm 400 DPI-ra és mehet is a buli?
  • Extrák – Kell RGB világítás? Vezeték nélküli töltést elfogadnék?

Ha ezekre sikerült választ adnunk magunknak, akkor már indulhat is a keresgélés és a próbálgatás, melyre kiváló alapot nyújt a fenti ötös lista.

Te milyen egérrel tolod a Warzone-t?

×