Elon Musk nem a Twitter-befektetők szíve csücske, az már egyszer biztos.

A Twitter részvényesei szerdán újabb csoportos keresetet indítottak Elon Musk ellen, mert szerintük megszegte a törvényeket, amikor többségi részvényesnek vásárolta be magát a közösségi platformba.

A Reuters azt írja, hogy a befektetők tőzsdei manipulációval vádolják a világ leggazdagabb emberét, aki épp most próbálja felvásárolni a teljes hóbelebancot. Muskot először áprilisban vádolták meg ugyanezzel, akkor viszont a legtöbben nem panaszkodtak miatta, most azonban, amikor a milliárdos az oldal „homályos kijelentései és titkolózásai” miatt szünetelteti a felvásárlási folyamatot, egy csoportos keresetet nyújtottak be ellene.

Mindkét ügyben azt állítják, hogy a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója március 14-én megkésve hozta nyilvánosságra, hogy 5%-nál jelentősen több Twitter-részvényt vásárolt, miközben erre maximum 10 napja lett volna. Musk elméletileg azzal, hogy elhúzta a bejelentését körülbelül 156 millió dollár haszonra tett szert.

Emellett a részvényeseknek az sem tetszik, hogy Musk az elmúlt hetekben-napokban szándékosan rossz hírét kelti a Twitternek, hogy így tornázza lejjebb az árfolyamot, amit szerintük arra használna, hogy jelentősen alacsonyabb áron újratárgyalja a korábban részvényenként megállapított összesen 44 milliárd dolláros vételi árat. Ezt szintén a piac manipulálásának vélnek, amiért szeretnék, ha Musk bíróság előtt felelne.

Elon Musk 5 meredek ígérete és jóslata – és a valóság mögöttük

 

×