Nemrég a nagy sikernek örvendő Nber bárban találkoztunk Zsozeatyával, akivel többek között arról beszélgettünk, mi lenne, ha nem kéne streamelni.

Úgy tűnik, hogy az Nber márka egyre csak tör felfelé. Nemrég megjelent az Nber energydrink egy új ütős íze, sőt egy friss videoklipben is megcsodálhattuk a nedűt. A csodálatos márka megalkotójával beszélgettünk nemrég az Nber bárban.

Zsozeatyával többek között a rajongokról és a kiégésről is beszéltünk.

Szia Zsoze! Mik voltak a legfurcsább rajongói élményeid?

Sziasztok! Az igazság az, hogy voltak már furcsa esetek. Volt, aki egy szál kolbászt adott nekem. Minden elmondom mindenhol, hogy alkoholt nem iszom, ennek ellenére mindig meglepnek egy jó pálinkával. De inkább online, tehát üzenetben, e-mailban bombáznak a rajongók levelekkel, képekkel, köszöntésekkel. Napi 50 e-mail jön, ami néha elég követhetetlen. Általában, ha valakinek kérdése van, akkor stream közben felteszi, és ott válaszolok rá. E-mailben előfordul, hogy jönnek segítségkérő levelek is, legyen az anyagi vagy mentális, ezekre egyébként válaszolok.

Tényleg nem iszol egyébként?

Nagyon ritkán. Nyilván itt az Nber bárban, amikor végig kellett kóstolni az itallapot, akkor azért gömbölyű cipőben kellett hazamenni. De ez mondjuk évente 5-10 alkalom. Ennyi.

Mit gondolsz a jelenleg zajló cancel culture jelenségről? Téged is betaláltak az Nber bár promóképei kapcsán. Mit szólsz ehhez?

Kaptunk egy levelet egy fiatal hölgytől, aki azt mondta, hogy neki nem tetszik ez. Mert ugye ki van írva, hogy Olcsó pina colada (a colada kicsivel) stb., ami szerinte szexuális megkülönböztetésről, és a bárban folyó szexualitásról szól. Pislogtam, sőt azt hittem, hogy viccel. Én azt gondolom, hogy ez a hiperérzékenység, ami ma van, ez katasztrófa. Ez ellen teljesem vállszélességgel kiállok. Mindenki a kirakatban él, mindenki hiperérzékeny. Nyilván vannak olyan valós problémák, amikkel foglalkozni kell. Az viszont, hogy mindenre rá akarunk húzni valamilyen negatív nézetet, az nagyon idegesítő számomra.

A te rajongóidnál tapasztaltál olyat, hogy ezt a túltolást a te védelmedben teszik, amennyiben valahol rosszat mondanak rólad?

Én azt gondolom, hogy valahová tartozni, ami szimpatikus, az egy tök jó dolog. Azzal is tisztában kell lenni, hogy ez mennyire fontos az életünkben. Az sem jó, ha túl fontos, tök jó, ha látjuk az arany középutat. Ilyennel még nem találkoztam, hogy miattam szétoltottak valakit.

Mesélted, hogy te kiállsz a jó ügyekért, sok jótékonysági kezdeményezében benne vagy. Sőt a tévedésből kapott hatalmas adományt is visszaadtad. Elterjedt rólad, hogy jól kezeled ezeket a helyzeteket. Volt jótékonysági árverés, támogatod a gyermekotthonokat. Honnan jön neked az, hogy ez ennyire fontos?

Ha valamit kapsz az élettől, akkor érdemes visszaadni. Nagyon sokszor odafigyelek erre, ha van olyan élethelyzet, hogy segíthetek, akkor segítek. De nem azért, mert én egy földre szállt angyal vagyok. Voltak az életemnek olyan szakaszai, amikor jó lett volna, ha van valaki, aki segít, legyen az bármilyen probléma. Akkor nem találkoztam ilyennel, így ez fontos nekem, hogy ha tudok, akkor segítek.

Beszéljünk egy picit a népszerűségről. Szerinted népszerűbb-e egy exatlonos versenyző, akinek az arcát mindenki ismeri, de közönségtalálkozóra valószínűleg nem sokan mennének el miatta? Közben itt vagy te, rengeteg eljönnek a road show-ra, a közönségtalálkozókra, ott vannak az élő adásokban, de közben az ország fele valószínűleg nem tudja, hogy ki vagy. Akkor ki az ismert?

Először is ezt a rajongóknak, a nézőknek kell megköszönnöm. Mindig. Mert amit elértem, annak a 80 százalékát nekik köszönhetem. Nyilván az én kitartásom is kell hozzá, de nélkülük valószínűleg nem történik semmi. Szerintem közvetlenebb a kapcsolat egy streamer és közönsége között, mint egy sztársportoló esetében. Közvetlenül tud beszélgetni a streamer és a néző, sőt a közösség tagjai egymással. Kialakul egy jó haverszerű kapcsolat.

Tehát a nézők a haverjaid?

Szerintem igen. Ha idejön bárki az Nber bárba, és találkozik velem, akkor idejöhet, elbeszélgetünk bármiről. Volt, akinek a problémáiról beszélgetünk. Persze van, aki sok, aki túltolja, de ilyen kevés van.

Szoktál festeni, ez egy nagyon régi hobbid. Sőt jótékonysági árverés is volt. Gondolkozol kiállításban például?

Nem. Ez egy hobbi, de most megtehetem azt, hogy olyan eszközökkel dolgozom, amivel korábban nem tudtam. Például egy 120 x 120-as vászon az ilyen 30 ezer forint. Az olajfesték 15, abból kell kettő, az már 50 ezer.

Meg lehet majd venni a képeidet?

Nem. De volt olyan eset, hogy valaki nagyban támogatta a csatornát, brutál összegekkel, akkor azt mondtam neki, hogy tessék, itt egy kép. De alapvetően nem eladók, és nem is akarom eladni. Vannak dolgok, amikhez az ember ragaszkodik. Aki nem fest, annak ezt nem is lehet jól leírni. Régen elkövetem egy hibát, volt egy csomó képem, és 5-6 ezerért adtam el őket, de már nem szeretném eladni. Nem vagyok egy nagy spirituális pali, de a festés nekem talán olyan, mint a meditáció. Kiürül a fejem, zenét hallgatok közben, teljesen megfeledkezem magamról. Kikapcsolok.

A festésen kívül van-e bármi más, ami a hétköznapi élményeket hozza neked?

Nem nagyon. Ha nem a gép előtt ülök, akkor a családommal vagyok. 

Kedvenc kaja?

Hús!

Van-e példaképed, valaki, akire felnézel?

Ez a példakép kérdés nagyon sokszor felmerül, és nem tudom, hogy rossz dolog-e az, ha azt mondom, hogy nem nagyon van. Tényleg nincs. Azt nagyon tudom díjazni, amikor egy nagyon gazdag ember jótékonykodik.

Mennyire fenyeget a kiégés? Az elmúlt években sok mindent csináltál, rendszeres programok voltak, road show, ahol az egész országot jártad, vagy ide jössz a bárba. Nem fárasztó?

A road show egy nagyon nehéz időszak volt, 10 állomás volt, az ország távoli pontjain. Minden nap haza, akkor született a kislányom, nem tehettem meg, hogy nem megyek haza. A kiégés az jelen van, nem csak itt, a streamekben is akár. Van olyan nap, amikor úgy érzem, hogy nincs kedvem csinálni, de eltelik fél óra és minden megy tovább. Ezzel vigyázni kell.

Keresed ebből a kiutat? Régen például voltak beöltözések.

Gondoltam rá, hogy kéne csinálni egy ilyen beöltözős streamet, mint régen. Nem tudom, várat magára, lehet, hogy ezek visszatérnek. Most az eszközök is jobbak hozzá.

Ha újra hobbiból kéne csinálni, valami történik… Tudnád újra úgy csinálni, mint régen, amikor még csak hobbi volt? Megvan még benned az a fajta lelkesedés?

Gondolkodtam azon, hogy mi lenne, ha egy héten csak háromszor streamelnék, a heti 5 helyett. Lehet, hogy tök jót tenne. Sokkal jobban ki tudnék teljesedni, mert valljuk be, ez egy monoton dolog, bele lehet ülni. Azon gondolkodom, hogy ezt kipróbálom. Újra sok lendület, kreativitás, mint az elején. Ez a törekvés megvan. Ha bármi történik az életemben, a streamelés az mindig megmarad.

Ha holnaptól milliárdos lennék, és nem lenne szükségem pénzre, akkor ugyanúgy streamelnék. Az életem része már 10 éve. Nem tudnék róla lemondani.

Volt olyan pillanat, amikor azt érezted, hogy annyira nehéz, hogy jobb lenne átlagos embernek lenni? Bármi mást csinálni, ami nem közszereplés?

Van ilyen, igen. Tavaly kicsit voltunk Olaszországban, és nagyon jó volt, hogy sétáltam az utcán, és nem ismertek meg az emberek. Nem szólítottak le. Nincs ezzel persze baj, de vannak az embernek olyan időszakai, amikor jó, hogyha egy kicsit maga tud lenni. De persze volt olyan is, hogy Horvátországban nyaraltunk, és magyarok ültek mellettünk. Külföldön sem lehet elbújni. Most kérdezte valaki, hogy mit kérnék karácsonyra. Azt mondtam, hogy szeretnék 10 napig láthatatlan lenni.

Hol kell meghúzni a magánszemély és a tartalomgyártó közti határt?

Nagyon nehéz. Ez a legnehezebb. Nekem családom van, őket teljesen óvom mindenféle nyilvánosságtól. Ahol lakom, ott kirándulások zajlanak. Bemásznak a kerítésen, megvárnak kint, ez necces.

Szoktál te magad stream nézővé válni? Miket követsz?

Ez lehet fura lesz, de szerencsejáték streameket szoktam nézni. Például amierikai srácok nagyon sokat buknak vagy éppen nyernek. Ezt szoktam nézni mostanában.

Köszönjük szépen Zsozeatyának az interjút!

Ezt láttad már?

Akciófigyelő | Minden idők egyik legjobb trilógiáját adja INGYEN az Epic Games

 

https://leet.hu/gyereknap/

×