Bár a Battlefield 2042 még mindig átalakítások előtt áll, a DICE egy újabb játékmódot alakít át, lemondva az eredeti terveiről.

A Battlefield 2042 fejlesztői nemrég bejelentették, hogy hamarosan érkezik a játék első szezonja. Miközben a tartalomfrissítés célja, hogy megmentse a játékot, vannak olyan játékmódok, melyek közben megszűnnek, illetve átalakulnak, mivel a DICE olyan magasra tette a lécet, amit aztán nem tudott megugrani. Szomorú. Bár elvileg az első évadban egy rakás javítás és új tartalom érkezik, már tudjuk, hogy a Hazard Zone nem lesz köztük.

Ezzel együtt a Battlefield 2042 128 játékosos Breakthrough módja megszűnik minden platformon.

 

Ezt nemrég a DICE kreatív igazgatója Lars Gustavsson mondta el a játékosoknak egy blogbejegyzésben. Mostantól a mód 64 játékost támogat csupán. A DICE szerint az, hogy leállítják a 128 fős játékmódot, koncentráltabb élményt tudnak teremteni, Annak ellenére, hogy a 128 fős meccsek voltak a Battlefield 2042 egyik legnagyobb vonzereje. Úgy tűnik azonban, hogy ezekkel a tervekkel nem tudták tartani a lépést, szóval inkább lemondanak róla.

„Ez a döntés segít abban, hogy koncentráltabb frontvonalat alakítsunk ki, a játékosok számának csökkenésével a taktikusabb játékosok jobban érvényesülhetnek, és kisebb lesz a káosz a pályán” – írta a DICE.

A legnagyobb veszteség talán a Hazard Zone halála, az ambiciózus Escape From Tarkov-szerű mód, melyről korábban azt mondták, hogy a BF2042 legnagyobb ereje.

„A csapatban nagy reményeket fűztünk ehhez az új Battlefield módhoz, amikor fejlesztettük, de elismertük, hogy nem találta meg a helyét Battlefield 2042-ben” – írta a DICE.

Bár a terv az, hogy a Hazard Zone-t elérhetővé tegyék, új tartalommal vagy pályával nem akarják támogatni. Más szóval, az év végére meghal.

Ezt láttad már?

Az igazi potato PC? – Így csinálj tavaszi kertet a gépházadból

 

×