Kár volt ezzel szenvedni, rajtuk röhög az egész közösség.

Az Nvidia tavaly évben jelentette meg az LHR – Lite Hash Rate nevű megoldását, mellyel a kártyáin végzett Ethereum bányászás hatékonyságát kívánta csökkenteni. Többé-kevésbé sikerült is ez, ám 2022 májusára több bányászprogram is 90-100%-os teljesítményen pörgette már a kártyákat. Pár nappal ezelőtt, a legfrissebb, LHRv3 védelem is elhasalt, így nem sok jóra számíthatott a gyártó.

Tényleg rosszabb lett a hatékonyság

Néhány hétig úgy is tűnt, hogy nem is reagálnak érdemben ezekre, ám tegnap végre megtört a jég. A legújabb, 512.95-ös driver befoltozta az LHR sebeshetőséget, több mérés is alátámasztotta, hogy újra csak 50-60%-os hatékonyságon dolgoznak a védelemmel rendelkező kártyák.

Ám van egy kis bökkenő, fél perc alatt ismét minden visszatérhet a májusi állapotba!

 

Hosszas tesztelés után az is kiderült, hogy meglehetősen gyenge próbálkozásról van szó, hiszen csak szoftveres oldalon történt javítás. Amint régebbi driverre váltottak vissza a bányászok, ismét teljes erőbedobással mehetett az Ethereum bányászata az NBMiner vagy épp NiceHash programok segítségével.

Feltehetőleg az összes jövőben érkező illesztőprogram már hasonló extra LHR védelemmel érkezik majd, ám mit sem számít ez a bányászoknak, hiszen számukra bőven lesz választék az 512.95-öt megelőző változatokból. Meglehetősen gyenge próbálkozás volt ez az Nvidia részéről, talán jobban is jártak volna, ha teljesen hagyják lecsengeni a dolgot. A kellemetlen „bakinak” hála most már lehet olyan felhasználók is hallottak az LHR kijátszásáról, akiket eddig teljesen hidegen hagyott a téma.

Forrás: Videocardz

Nem menő az IT-szakma? – Csökkent az IT-szakokra jelentkezők száma, informatikushiány van

×