Az ASUS nem állt meg, az Nvidia standján leplezték le az újdonságot.

Manapság már senki sem lepődik meg azon, ha 144 Hz vagy netán 240 Hz képfrissítéssel rendelkező monitorokat talál a webáruházak virtuális polcain. Lassan már 50 ezer forint alatt is hozzájuthatunk 144 Hz-es kijelzőkhöz, így egyre kevesebben tartanak ki a szokásos, 60 Hz mellett. Jelenleg a csúcskategóriát teljesítményben és árban is a 360 Hz-es megjelenítők jelentik, ám ezeket nagyrészt azok engedhetik meg maguknak, akik hivatásszerűen űzik a kompetitív játszadozást.

Úgy tűnik egy új korszak köszönt ránk, az Asus bemutatta az 500 Hz-es monitorját!

Bár a WQHD és 4K kijelzők is egyre nagyobb teret hódítanak, a Steam statisztikákból is jól tudjuk, hogy amég mindig a FullHD/1080p felbontás az úr. A monitor TN panellel rendelkezik, ilyen képfrissítés mellett ez nem is lehet kérdéses, „sajnos” fel kell áldoznunk az IPS vagy épp VA panelekre jellemző szebb képet a gyorsaság árán.

 

A két cég együttműködése nem újkeletű, az Nvidia már 2013 óta kollaborál monitorgyártókkal, hogy minél jobb teljesítményre képes megjelenítőket jelenthessenek be. Az Nvidia és az Asus egy demonstrációs célzatú videót is készített, melyben Valorant közben elemezték ki a 144, 240 és 500 Hz közötti különbségeket egy 1000 FPS-el rögzítő, speciális kamera segítségével.

Ilyen lassítás mellett szemmel látható a különbség, ám jó kérdés, hogy valós körülmények mellett mekkora előnyt érezhetnek ebből a felhasználók. Arról sem szabad elfeledkeznünk, hogy 500 Hz-hez nem árt ha ugyanennyi FPS-el is rendelkezünk legalább, mely maximum kompetitív címek esetén érhető el, ám ott is meglehetősen több összetevőnek kell stimmelnie egy időben. Az ASUS ROG Swift 500 Hz ára egyelőre ismeretlen, ám biztosan mélyen a pénztárcánkba kell majd nyúlnunk.

Döbbenetesen nézne ki a Halo Infinite az Unreal Engine 5-ben

https://leet.hu/jbl-bt/

×