A jelentések szerint az Electronic Arts annyira szeretné, hogy valaki felvásárolja, hogy konkrétan a vezetőség házal az ötlettel a nagyobb vállalatoknál.

A játékipar a szemünk előtt alakul át olyan üzletek révén, amelyeket korábban talán sosem tudunk volna elképzelni. A mai piaci helyzetben nincsen lehetetlen, amire a Ubisoft vezetősége is próbált rámutatni, mikor a korábbi álláspontjukon változtatva bejelentették, hogy nyitottak lehetnek egy nagyobb vállalat felvásárlási szándékára.

Nagyon úgy tűnik, hogy hasonló megállapításra jutott az Electronic Arts is, amely a Puck médiafigyelő veterán munkatársának, Dylan Byers jelentése szerint nemcsak nyitott kapukat dönget egy esetleges akvizíció kapcsán, de már aktívan tárgyalt is róla néhány cégóriással. A beszámoló szerint az EA nem kisebb vállalatokkal ült egy asztalhoz, mint az Apple, a Disney, vagy az Amazon, bár állítólag a legközelebb a Comcast került az üzlethez.

Brian Roberts, a Comcast vezérigazgatójának a terve állítólag az NBCUniversal és az EA összeolvasztása volt, amelyet követően Roberts többségi irányítást szerezne az egyesült vállalat felett, de Wilson maradna a vezérigazgató. Az érintettek azonban nem értettek egyet az eladási árat és az egyesült vállalat struktúráját illetően, és a megállapodás az elmúlt hónapban meghiúsult.

Andrew Wilson, az EA első embere

Pedig ez az üzlet több mint optimális lett volna az EA-nek, ami a Puck szerint csak akkor volna hajlandó egy másik vállalat részévé válni, ha Andrew Wilson igazgató a helyén maradhat. Erre elvileg a Disney is nyitott lett volna, de végül úgy döntöttek, hogy most inkább a streaming szolgáltatás globális beindítására koncentrálnak.

A Puck információi szerint az EA egyelőre tehát folytatja az önálló működést, de már csak idő kérdése, hogy ez megváltozzon. Ez pedig közelebb lehet, mint gondolnánk, ugyanis azt is megemlítették, hogy az EA törekvéseit az Activision Blizzard felvásárlása is felgyorsította, így sokkal bátrabban kínálkoznak fel a potenciális vásárlók előtt.

Az viszont egy óriási kérdőjel, hogy honnan és miért jött az ötlet az EA vezetésének, hiszen a kiadó csak a sportjátékos ágazatából évi több milliárd dollárt termel meg, mellyel tulajdonképpen a műfaj egyeduralkodóivá váltak az elmúlt években, évtizedben. És ugyan pont most szakítottak a Fifával, ez a kiadónak valójában csak a név elhagyásának kellemetlenségével jár csupán, ami nyomán az a 150 millió dollár is náluk marad, amit korábban a futballszövetségnek fizettek érte.

Hogy végül ki lesz az, aki hajlandó lesz kifizetni az EA-ért a vélhetően horrorisztikusan magas vételárat, azt nem tudni, de mivel a Sony és a Microsoft párharca is egyre kiélezettebb, még az is meglehet, hogy közülük kerülhet ki a győztes. De az is megeshet, hogy mint zsák a foltját az EA a Take Two-val lép majd egy gigászi szövetségre – az is nagyot szólna.

Hamarosan már érkezhetnek a Call of Duty-k és a Diablo a Game Passba

 

https://leet.hu/major/

×