A tegnapi nap elején még mindenki úgy készült, hogy ez a nap a hosszabbításokról és a decider mapokról fog szólni, ám felemás érzései maradtak az embernek a meccsek után.

FaZe vs Spirit

A FaZe-nek eddig közel tökéletesen alakul az idei éve, nagyon jó formában van a csapat, néha-néha vannak megingások, de szerencsére tudják orvosolni őket. Ellenfelük a Spirit, akikre senki sem mert volna fogadni, hogy ilyen messzire eljuthatnak, de Ők rácáfoltak mindenkire.

MAP 1 (Mirage)

A FaZe választásán indult meg a tegnapi nap. Az oroszok kezdtek CT oldalon így joggal bízott benne, az ember, hogy rengeteg kört fogunk majd tőlük látni, mivel eddig az egész torna alatt magabiztosan játszották közel minden pályán a védekező oldalt.

Most is jól indult számukra a pálya. A sikeres pisztolykör után a 2. kör is az Ő kezeik között landolt, joggal merült fel az emberekben, hogy egy kemény CT oldal ellen kell innentől végig a FaZe-nek játszania.
A 2 elbukott kör után a FaZe új szintre kapcsolt és meg sem állt, amíg el érte a 10 megnyert kört, és ez alatt csupán, újabb két kört engedett ki a kezei közül a csapat. 4-10-es állásnál az utolsó körben a Spirit-nek sikerült felszedni a bombát, így 5-10-re mentették a félidőt.

A fordulást követően az oroszok terror oldalon is elhozták az első kört és a következő kettőt. Ezek után megindult az adok-kapok a két csapat között. 3-3 kört hoztak váltva, de az ilyen szituációk a FaZe malmára hajtották a vizet, pedig nagyon szépen 13-14-ig vissza tudott zárkózni a Spirit, de a győzelemhez ez még kevésnek bizonyult. 16-13-ra lezárta az első pályát a FaZe, ezzel egy győzelemre kerültek a Major döntőtől.

MAP 2 (Dust2)

A Spirit-nek nem maradt több lehetősége. Ők úgy érkeztek a saját választásukra, hogy nem maradt több hibázási lehetőségük.

A FaZe indulhatott neki a mapnak védekező oldalról és most még a pisztolykört is be tudták húzni, nem úgy, mint az előző pályán. Nagyon jól játszották meg a helyzeteiket és hamar közel kerültek a félidei győzelemhez. 3-7-es állásnál a támadó oldalon játszó Spirit viszont magára talált és tudták, hogy most jobb félidőt kell produkálniuk, mint a legutóbb. 3 kört hoztak egyhuzamban, így 6-7-ig zárkóztak, de a félidőt nem sikerült megnyerni, mivel a FaZe megnyerte az utolsó 2 kört. 6-9-es félidővel fordultak a csapatok.

A BO3-as széria már túl volt másfél mapon, de a nézők eddig nem látták azt a domináns védekezést a Spirit-től, ami nagyban hozzájárult ahoz, hogy Ők idáig eljutottak, de ebben a félidőben megtört a jég.

A Spirit megnyerte a fordulást követő első 2 kört, és utána is nagyon összeszedetten játszottak. Volt olyan, hogy 6-0-át tudtak futni, amire nem jött azonnali válasz a FaZe-től és a mérkőzés vége felé haladva a Spirit map pontokhoz jutott. 1 megnyert kör választotta el Őket attól, hogy legyen 3. map a találkozón. 15-13-ra vezettek. Az előttük álló két körből egyet kellett megnyerniük, de nem sikerült, mivel a FaZe-nek sikerült 2 jó támadást intéznie.

A hosszabbításban a csapatok mindent beleadtak és nagyon sokáig nem is találtak fogást egymáson, egészen a 3. hosszabbításig, ahol a Spirit került előnybe, 23-22-re vezettek, de a FaZe a hosszabbítás másodikfelében 3 tökéletes védőkört mutatott, amivel 25-23-ra megnyerték a 2. pályát is és ezzel a szériát is 2-0-ra. Ők az első csapat, akik a döntőbe jutottak.

 

ENCE vs Na’Vi

Elérkezett a nap második BO3-as találkozója. Az ENCE óriási évet futot eddig. Megnyertek egy BLAST versenyt és sikeresen eljutottak a Major elődöntőig.
A Na’Vi idén még nem nyert versenyt, de még csak döntőbe sem jutottak.
Érdekes mérkőzésnek ígérkezett ez a találkozó. Sokan úgy voltak vele, hogyha a FaZe meccsen nem lett 3 pálya akkor majd itt.

MAP 1 (Nuke)

Az ENCE pályája volt az első, ahova betöltöttek a csapatok. Meglepő volt az ENCE részéről ez a választás mert egy nappal korábban a Heroic kikapott itt a Na’Vi-tól, és úgy tűnt, hogy nagyon magabiztosak rajta S1mple-ék.
A statisztika, pedig nem hazudott. Nem a véletlen műve volt a korábbi győzelem. Hihetetlenül keményen kapta el most is a Na’Vi a CT oldalt, amire nem is jött nagyon válasz az ENCE-től.
Meglepően hamar 8-2-re vezetett a védekező oldal, ahol már csak 2 körrel tudott szépíteni az ENCE. ElectroNic és csapata 11-4-el fordulhatott.

A védekező oldalban volt minden reménye az ENCE-nek. Nem lehetettlen innen megfordítani a pályát, de óriási próbatétel.
Az első 3 terror körben a Na’Vi végig tudott bombát tenni, de mindig volt rá válasza az európai csapatnak, mindig fel tudták szedni. 7-11-re fel tudtak zárkózni, de a 4. körben a Na’Vi megkezdte az 5-0-s futását, ami a végét jelentette ennek a pályának. 16-7-ra nyert a CIS csapat.

MAP 2 (Dust 2)

Az ENCE már jobban kapta el a fonalat ezen a pályán, de az öröm nem tartott sokáig, mivel a Na’Vi is felébredt. A félidő végére sikerült a szoros eredményt kialakítani. 9-6-tal fordultak a csapatok, a CIS csapat javára.
Ezek után védekező oldalon jött egy óriási 6-1-es futás a Na’Vi-tól, amivel 15-7-re vezettek, 5 darab meccspontot tudott hárítani zsinórban az ENCE, de a hosszabbításhoz ez is kevésnek bizonyult, így 16-12-re és ezzel együtt 2-0-ra nyert a Na’Vi.

A Na’Vi lesz az ellenfele a FaZe-nek a mai napi döntőben.

https://leet.hu/major/

×