A bányászok örülhetnek, jó munkát végeztek a programok fejlesztői.

Az Nvidia tavaly leplezte le az LHR – Lite Hash Rate névre hallgató megoldását, melynek célja nem volt más, mint a videókártyákon végrehajtott Ethereum bányászás hatékonyságának csökkentése. Kétségtelen, hogy jó szolgálatot tettek, hiszen az első időben az LHR mentes kártyák kétszer gyorsabban futtaták az algoritmust, így meglehetősen felértékelődött az áruk is a bányászok körében. 2022 májusának elején aztán robbant a bomba, a NiceHash csapata sikeresen kiütötte az LHR első két verzióját.

Közel 100%-on pöröghettek az LHR kártyák, ám két kivétel még mindig ott szerepelt a leírásokban. Egészen idáig!

 

Az Nvidia egy újabb védelmet használt a frissen bemutatott 12GB-os RTX3080 variánsoknál és RTX 3050 kártyáknál, így nem lehetett teljes az öröm. A NiceHash csapata nem hagyta annyiban a dolgot, így a hétvégén kiadták a QuickMiner program v0.5.4.2 RC kiadását, melynek köszönhetően a fenti kártyák is legalább 90%-on teljesíthetnek. Meglepő lenne, ha előbb-utóbb nem érnék el a maximális hatékonyságot a bányászprogram fejlesztői, így kijelenthetjük, hogy teljesen elesett az LHR védelem.

A május eleji hír szerencsére nem igazán befolyásolta a videókártyák árainak alakulását, hétről hétre tűnnek el az extra felárak az AMD és Nvidia egységekről is. Remélhetőleg ez már így is marad, hiszen nyár közepén már tiszteletét is teheti a 4000-es széria.

Újgenerációs kártyák: az Nvidia megcsinálta a lehetetlent, míg az AMD-ben csalódni fogunk

https://leet.hu/major/

×