A tegnapi nap folyamán lement a negyeddöntők második fele.

ENCE vs Copenhagen Flames:

A Flames már tavaly is nagy meglepetést okozott, mikor eljutott a verseny ezen szakaszához, és mivel kedvezően alakult számukra a sorsolás, sokan úgy vélték, még az elődöntő is meglehet nekik.

MAP 1 (Vertigo)

Az első pályát a dánok választották, és az első 6 kör alapján egy szoros pályának ígérkezett, de utána jött az ENCE CT oldala, ami át írt mindent. 3-3-as állásról 12-3-ig szaladt az ENCE, a Flames nem talált magának több terror kört. A 2. játékrészben a dánok kapták el jobban a fonala az elején. Zsinórban 5 kör és ezzel 8-12-ig vissza is tudtak jönni, de a kezdeti megremegés után, az ENCE ismét erőre kapott és be is fejezte a CPH választását 16-10-re.

MAP 2 (Nuke)

Itt volt a visszavágási lehetőség a dánoknak. Az első körök alapján úgy tűnt, hogy sikerült a 2 pálya között helyre tenni a dolgokat fejben és szükség lesz a 3. mapra. 9-3-ig szaladt a Flames, de az utolsó három kört az ENCE még be tudta zsebelni.
Jött a félidő. A fordulást követően, mintha mi sem történt volna ismét megjelent a pályán az az ENCE, aki védekezésben ledominálta Vertigót is. Ismét az ENCE köröktől volt hangos az aréna. A Flames jobb eredményt csinált, mint a saját választásán, de a győzelemhez ez is kevés volt. Az ENCE 2-0-ra nyert ezzel pedig bent vannak az elődöntőkben.

Na’Vi vs Heroic:

Érdekes találkozónak tűnt már a meccs előtt is ez az összecsapás. CadiaN twitter posztjai megosztóak voltak az utóbbi időben, amivel sok CS:GO rajongót dühített fel, de legalább ugyan ennyien voltak, akik szerették volna látni, ha S1mple-t és csapatát valaki letaszítja a trónról.

MAP 1 (Inferno)

A találkozó a Heroic pályáján kezdődött meg és a Na’Vi váratlant próbált húzni azzal, hogy T oldalra kérte magát. A pisztolykörben még úgy tűnt, jó döntés volt, de utána megindult a dán dózer. Sorban jöttek a Heroic körök kisebb – nagyobb megszakításokkal és meg is tudták nyerni a félidőt 9-6-ra.
Következett a második félidő.
A Na’Vi itt is jobb volt a pisztolyokat tekintve, és hamar 10-10-re tudták javítani az eredményjelzőt, de utána cadiaN és TeSeS más fokozatba kapcsolt. 6-0-s hajrát csináltak, amire nem jött válasz, így 16-10-es győzelemmel 1-0-ra vezettet a Heroic a szériában.

MAP 2 (Ancient)

A Na’Vi 100%-os mutatóval bír ezen a pályán, így, ha valahol volt esélyük visszajönni a találkozóba akkor ez volt az a pálya. A magabiztos kezdés itt sem maradt el a CIS csapat részéről és nagyvonalakban elmondható, hogy végig a Heroic volt az, aki az eredmény után futott az első félidőben.
A Na’Vi meg is nyert az első játékrészt 9-6-ra, innen magabiztosan vethették bele magukat Ancient védekező oldalába. A Heroic is realizálta, hogy jó esélyeik vannak megszorongatni / kiejteni ellenfelüket így a 2. játékrészben Ők is jobban rákapcsoltak. Nyitásnak jött is tőlük egy, a Na’Vi-nak kellemetlen 5-0-s futás, amivel máris Ők voltak azok, akik után futni kellett.

Hiába a 9-11-es állás a Na’Vi és electroNic nem tört meg, bebizonyították, hogy Ők is tudnak szépet menetelni és 3 -3 kört le is hoztak mindössze 1 megszakítással, ezzel 1 körre kerültek a 3 pályától.
15-12-nél a dánok jól reagáltak, 2x is sikerült a bombát letenni és felrobbantani, ezzel jöhetett a mindent eldöntő 30. kör. Itt dőlt el, hogy hosszabbítás lesz vagy a Na’Vi lezárja és irány a 3. pálya.
A 2 elbukott kör miatt borzalmas vásárlás volt a védők kezei között, de b1t óriási triplát lőtt, amivel megnyerte a saját választásást a NaVI. 16-14 és 1-1 a széria állása

MAP 3 (Nuke)

Elérkezett a nap utolsó pályája. A csapatok már fáradtak voltak, mivel óriásit játszottak a saját választásaikon.
A Ma’Vi érezhette magát komfortosabban, ők megnyerték a 2. mapot és védekező oldalon kezdhettek Nuke-on.

A Heroic szépen kezdett, megszerezték az első kört, de utána összeomlott a terror oldaluk, bukták a második kört a Na’Vi force vásárlása ellen, és rengeteg olyan körük volt, ahol csak egy kevés hiányzott a győzelemhez. ElectroNic és csapata átsétált a Heroic-on védekező oldalon. Mindössze 3 kört tudott csak támadni a Heroic, így nem volt sok esélyük innen megfordítani a találkozót.

A fordulást követően a dánok megszerezték a második pisztolykört is, ezzel reményt adva a szurkolóiknak, hogy még van esély a comeback-re, de utána megint buktak a Na’Vi force ellen és ezzel megpecsételődött a Heroic sorsa. Pár kört még össze tudtak lapátolni, de relatíve simán. 16-8-ra nyert a Na’Vi és ezzel együtt 0-1-ről 2-1-re megfordították a szériát. A Na’Vi a 4. elődöntős csapat a PGL Majorön.

A rájátszás állása:

Már csak négyen maradtak

https://leet.hu/major/

×