Minőségi ugrásra számíthatunk teljesítmény és hatékonyság terén is.

A Qualcomm Snapdragon szériája az androidos telefonok megjelenése óta kikerülhetetlen eleme az iparágnak, hiszen rajtuk és a MediaTeken kívül gyakorlatilag a gyártók saját megoldásai jöhetnek csak szóba, ám azok sem mindig sikerülnek a legjobban. Elég csak az Exynos és Snapdragon processzorokkal is felvértezett Samsungokra gondolnunk, ahol szinte minden esetben az utóbbi variáns bizonyul jobbnak, erősebbnek. A jelenlegi csúcsmodellt, a Snapdragon 8 Gen 1-et több készülékben is megtalálhatjuk, ám a kínai Qualcomm Night eseményen máris bemutatták az utódot.

Hamarosan megérkezhet a Snapdragon 8 Plus Gen 1!

A Snapdragon 8 Gen 1 a Samsung gyártósoráról gurult le, míg a Plus változat már a TSMC N4 technológiáját használja majd. Érezhetően változik majd az egyes magok órajele:

  • 1x Cortex-X2: 3.0 GHz -> 3.2 GHz
  • 3x Cortex-A710: 2.5 GHz -> 2.8 GHz
  • 4x Cortex-A510: 1.8 GHz -> 2.0 GHz
  • Adreno GPU: +10% órajel

A hivatalos dokumentumok szerint a GPU egység 30%-kal kevesebbet fog majd fogyasztani és a teljes chip hatékonysága is nőni fog majd. Ezzel együtt az egyszálas és többszálas teljesítmény is javulni fog, mindkét esetben körülbelül 10%-os növekedéssel számolhatnak majd a felhasználók és a gyártók. A Qualcomm megerősítette, hogy az Asus, a Motorola, a OnePlus, a Honor és a Xiaomi is kalkulál az új konstrukcióval.

Forrás: AnandTech

https://leet.hu/major/

×