Néhány hónap múlva ismét el fogunk tűnni néhány hónapra a The Witcher 3 világában.

A CD PROJEKT RED valaha a világ legimádottabb és legmegbízhatóbb játékfejlesztője volt, ezt a megbecsült státuszt pedig valamikor 2020 végén, szinte rögtön a Cyberpunk 2077 megjelenésekor elveszítette. A stúdió azonban nem hagyta annyiban a dolgot, és a Cyberpunk kijavítása mellett ingyenes frissítésekkel és kiegészítőkkel, illetve a legendás The Witcher 3 ugyancsak ingyenes újgenerációs kiadásával próbálja visszanyerni a játékosok bizalmát.

A dolog – ha nem is teljesen, de – beválni látszik, hiszen nemcsak a Cyberpunkból lett egy kifejezetten jó játék, amivel szívesen múlatják a játékosok az időt, de a Vaják újabb eljövetelét is milliók várják már tűkön ülve. Igen ám, csakhogy a vállalaton belüli átszervezések, és a javítások elhúzódásával jelentősen el kellett odázni mind a sci-fi, mind a fantasy kaland feltuningolt verzióját, melyeknek eredetileg már tavaly meg kellett volna érkezniük.

Azt ugye már jól tudjuk, hogy ez ezek közül csak a Cyberpunk kapta meg a next-gen upgrade-et, a The Witcher 3 viszont még mindig várat a sajátjára, amiről azon túl, hogy valamikor idén kellene érkeznie, túlontúl sokat nem tudunk. Sőt, áprilisban már határozatlan időre halasztották a dolgot, és baljóslatúan – házon belül – fejlesztőt is cserélt.

Nos, a sötét fellegek tisztulni látszanak, ugyanis a lengyel fejlesztők a játék megjelenésének 7. évfordulóján végre elárulták az újgenerációs kiadás megjelenési ablakát.

Eszerint a mindenki kedvenc szörnyvadásza 2022 utolsó felében, valamikor október és december között fog visszatérni, immáron PS5 és Xbox Series konzolokon, illetve PC-n. 

Ennél pontosabb dátumot egyelőre még nem ismerünk, azt azonban tudhatjuk, hogy Ríviai Geralt és nevelt lánya, Ciri nemcsak megszépült grafikával, hanem új tartalmakkal próbálja újabb 150+ óra erejére levenni a játékosokat a talpukról. Ez minden bizonnyal sikerülni is fog nekik, hiszen a The Witcher 3-at méltán nevezhetjük minden idők egyik legjobb videojátékának.

Még jobb, hogy akiknek megvan a játék eredeti kópiája – fizikálisan vagy digitálisan -, azok teljesen ingyen meg fogják kapni az újdonságokat. Ha valaki valamiért eddig lemaradt volna erről az RPG csodáról, akkor bármikor lehet pótolni, manapság pedig már csak jelképes összeget szoktak az emberről legombolni érte, szóval mindenképpen egy kötelező darab.

Ha viszont várnál a dologgal az újabb kiadásig, az is egy abszolút érthető döntés, hiszen az újoncokra gondolván a next-gen The Witcher 3 újabb verziója mellé csomagolják a valaha megjelent összes kiegészítő tartalmat is.

Egy anime “játék” készült Johnny Depp és Amber Heard bírósági tárgyalásáról

 

https://leet.hu/major/

×