Tegnap reggel még 8 csapat volt versenyben a Major győzelemért, de a nap végére újabb 2 csapattól búcsúztunk.

NiP vs FaZe:

Map 1 (Nuke)

A FaZe választotta ezt a pályát, ehhez mérten az NiP kezdhetett CT-ben. Karrigan már a mérkőzés előtt leszögezte egy interjúban, hogy nagyon oda kell majd figyelniük, mivel a T oldaluk csak akkor szerepel jól, ha azonnal vissza tudják lőni az ellenfeleiket, de a CT oldalukban magabiztosan bíznak.

Ahogy az várható is volt az NiP kezdte meg jobban, védekező oldalról ezt a találkozót, nagyon hamar 5-0-s vezetésre tettek szert és a FaZe nagyon lassan ébredezett. Folyamatosan tudott bombát tenni a FaZe, de megvédeni a robbanásig nem nagyon sikerült az elején. Aztán megtört a jég és elindult felfelé a kör számláló a FaZe neve mellett is. 4-6-ra tudtak szépíteni és a félidő sem lett annyira vészes, mint ahogyan indult. 9-6-ra nyert az NiP védő oldalon.

Jött a fordulás, és Karrigan-nek igaza lett.

CT oldalon olyat mutatott magából a FaZe, amire nem volt válasza a svédeknek. Az akkor terror oldalon játszó REZ-ék mindössze egy bombát tudtak csak letenni, minden másik próbálkozásuk, csődöt mondott, mivel a FaZe rommá lőtte Őket.

MAP 2 (Overpass)

Az NiP a saját választásásra már orvosolni tudta a korábbi hibákat és elkezdtek támadó oldalon is magabiztosan játszani. Lekerültek a bombák és meg is tudták védeni azokat, így 5-2-es vezetésnél még pénz is volt bőven a csapatnál. A FaZe megint lassabban rázódott bele a mérkőzésbe, de a félidőt tudták menteni és megnyerni 8-7-re.

Következett az NiP CT oldal. Nem indult nekik valami fényesen, mivel rögtön bukták a pisztoly kört, de utána jó volt a force vásárlás, azonnal meg tudták akasztani a FaZe „szekerét”. Elindult egy adok-kapok a két csapat között, aminek az lett a vége, hogy a nemzetközi csapat 4 körre került a mérkőzés megnyerésétől, míg a svédek 6-ra. Innen kellett a csoda, vagy legalább egy bitang védekezés, ha nem akarnak 2-0-val kiesni az NiP játékosai.

Jött is a várva várt jó védekezés, innen már csak 1 kört engedtek ki a kezük közül, így 16-13-ra nyertek a svédek.

MAP 3 (Inferno)

Az NiP döcögősen, de kiharcolta magának a 3. pályát. A mentális fölény nekik kedvezett, és a FaZe megint azt csinálta, amit az előző két pálya elején, aludt. 8-3-as svéd vezetésnél talált magára a FaZe, de ha már akkor magára lelt, nem is engedték el a gyeplőt, egyhuzamba, megszakítás nélkül hoztak zsinórban 13 kört!

Ezzel megnyerve a mapot 16-8-ra és a szériát 2-1-re, ezzel kiestek a Ninják a tornáról, a FaZe, pedig elődöntős.

Spirit vs FURIA:

A Spirit eddig a torna egyik legnagyobb meglepetése, míg a FURIA egy nappal korábban kiszórta a nézők kedvencét, a G2-t. Ez a két csapat már találkozott egymással Major mérkőzésen az idén, akkor a Spirit jött ki belőle jobban.

MAP 1 (Vertigo)

Meglepő választás volt a Spirit részéről, hogy terror oldalra kérték magukat, ezzel a brazilok az előnyösebbnek tartott oldalon kezdhették meg a találkozót a saját választásukon.

Az oroszok taktikája, pedig nem volt egy rossz döntés, mivel a FURIA még aludt az első körökben, mintha csak a FaZe-től vették volna át a kezdeti formát, annyi problémával, hogy ott a FaZe-nek volt lehetősége javítani védekező oldalon. 3-7-nél riadt meg a FURIA és a félidő utolsó 5 körét meg is nyerték, és ezzel a félidőt, de csak ez után jött nekik a támadó oldal.

A Spirit CT-ben ugyan azt csinálta, amit már csináltak korábban is mikor Nuke-ot választottak a BO1-ek során. Közel hibátlan védekezést mutattak, a 2. félidőben csupán 3x került le a bomba és az oroszok pályát „loptak” a FURIA csapatától, mivel lezárták Vertigót 16-12-re.

MAP 2 (Ancient)

A FURIA utolsó lehetősége előtt állt, ha itt nem nyernek, akkor számukra vége a Major-nek.

A Spirit itt is magabiztosan kezdett, de még időben vissza tudott kapaszkodni a FURIA. 6-4-re vezettek, de a félidőt így sem tudták megnyerni a brazilok.

A következő játékrészre elfogyott a FURIA. Csupán 1 kört tudtak támadni, a Spirit megint közel tökéletes védekezést mutatott, amire nem volt már válasz a braziloktól. Így 16-8-ra és ezzel együtt 2-0-ra nyertek az oroszok.

Ha figyelemmel követed a meccseket, akkor ez is érdekelhet:

Ingyen is fogadhatsz a PGL Major meccseire – A magyar közvetítés fő támogatója az Unibet (18+)

https://leet.hu/major/

×