Hamarabb bekerülhetnek a Game Pass játékszolgáltatásba az Activision Blizzard játékai, mint ahogy a Microsoft gondolta volna.

Amikor a Microsoft a legnagyobb semmiből bejelentette, hogy felvásárolja az Activision Blizzard játékipari óriást, akkor mindenki szeme hatalmasra kerekedett. Ezzel az üzlettel ugyanis az Xbox útját egyengető vállalat olyan címek fölött veheti át az irányítást, mint például a Call of Duty, a Diablo, a WarCraft, a StarCraft, az Overwatch, a Guitar Hero – csak hogy a legnagyobbakat említsem.

Egy ekkora üzlet, egészen pontosan 68,7 milliárd dolláros vétel zárultáig azonban nagyon sok dolog közbeszólhat. Jöhet például egy jobb ajánlat, de a versenyhatóság átvilágítása során is találhatnak olyan okokat, melyek miatt meghiúsulhat a dolog. Eddig azonban semmiről sem hallani, ami veszélyeztetné az akvizíció végbemenetelét.

Most a Microsoft elnöke és alelnöke, Brad Smith a belga L’Echo nevű lapnak nyilatkozott a felvásárlásról, és kifejezetten jó hírekkel szolgált. A szakember szerint ugyanis az Activision Blizzard akvizíciója meglepően gyorsan halad, legalábbis elég gyorsan egy ilyen méretű felvásárláshoz képest. Ez pedig nagyon jó hír lehet, hiszen a Microsoft az előzetes elemzések alapján 2023 első felére prognosztizálta a felvásárlás zárultát, de könnyen lehet, hogy még hamarabb befejeződhet az Amerikán és Európán átívelő folyamat.

A játékosok számára pedig még inkább, hiszen ez azt is jelenti, hogy egyre közelebb és közelebb kerülünk ahhoz a ponthoz, amikor az Activision, a Blizzard és a King játékai bekerülnek a Game Pass kínálatába. Erről pedig a Bethesda-felvásárlás óta tudjuk, hogy akár már az akvizíció közepe-végén is megtörténhet, vagyis lehet, hogy már csak hetekre-hónapokra lehetünk a nagynevű játékok a szolgáltatásba való megérkezéséhez.

A System of a Down legendás énekesét egy DOOM-szerű henteldében hallhatjuk viszont

 

https://leet.hu/major/

×